Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Can Dündar'a savunma için süre verildi

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 6'ncı duruşmaya, MİT TIR'larına ilişkin davada tutuklu bulunan, bu davanın tutuksuz sanığı olan Can Dündar ile tarafların avukatları katıldı. Dündar'ın cezaevinde sakallarını uzattığı gözlendi. Duruşmaya Dündar'ın eşi Dilek Dündar, CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da destek için izledi.

        "BU DAVANIN ÖNEMSENMEDİĞİ ANLAMINA GELMESİN"

        2 yıl 8 aydan 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenen Can Dündar, avukatlarının savunma için süre verilmesi talebine katıldığını belirterek, "Önemli bir davamız mevcut olup o konuda gerekli çalışmayı yapmayı planladık. Bu durum mevcut bu davanın önemsenmediği anlamına gelmesin. Bilhakis daha sağlıklı değerlendirme yapmak için süre talebimiz olmuştur" dedi.

        BAŞKA BİR DAVA VAR

        Dündar'ın avukatı Bülent Utku da müvekkili hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan bir başka davanın bulunduğunu belirterek, "Bu davanın kamuoyunda Selam Tevhid davası olarak bilinen dava ile birleştirilmesi talebi vardır. Kapsamlı dava ile ilgili olarak diyeceklerimizi bildirmemiz için yoğun bir çalışma içindeyiz. 25 Mart'ta bu savunmayı vereceğiz. Bu nedenle mahkemenizden bu tarihten sonraya kadar süre verilmesini talep ediyoruz" dedi. Can Dündar ve avukatlarının talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ