Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: O katliam sadece Ankara'da işlenmiyor

        Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Ankara'da hepimizi insanlığımızdan utandıracak, insanlık dışı yöntemlerle bir katliam işlendi. O katliam sadece Ankara'da işlenmiyor. Her gün Irak, Suriye, Yemen ve dünyanın her tarafında işleniyor. Burada hepimize büyük görevler düşüyor. Çocuklarımıza, gençlerimize rahmeti, Allah'ın o merhametini kalplerine yerleştirmeliyiz. Hep birlikte onlara sahip çıkmalıyız" dedi.

        Görmez, Van Ulu Cami'de okuduğu cuma hutbesinde, kötülüğün küreselleştiğini ve bunun son bulması için iyiliğin yeryüzünde egemen kılınması gerektiğini söyledi.

        "Kötülükler bizi kuşatıyor, önce nefsimizi, kalbimizi, zihnimizi kuşatıyor. Sonra ailemizi, şehrimizi, beldemizi kuşatıyor. Kötülükler, sonra coğrafyamızı kuşatıyor" diye konuşan Görmez, coğrafyada kanın, gözyaşının akmadığı hiçbir yer kalmadığına dikkati çekti.

        Kötülüğün bütün dünyayı, insanlığı kuşattığını belirten Görmez, şöyle devam etti:

        "İnsanlık bütün bu kötülükleri, başka bir kötülükle ortadan kaldırmanın peşinde. Şiddeti şiddetle, kötülüğü kötülükle ortadan kaldırmanın peşinde. Oysa Rabbimiz, bütün insanlığa muhteşem bir metot öğretiyor. Ey insanlar, sizi kuşatan kötülüklerden kurtulmak istiyor musunuz? O zaman yeryüzünde iyiliği egemen kılınız. O zaman kalbinizden kin, öfke ve nefreti atınız. Oraya Allah'ın rahmetini yerleştiriniz. Oraya Muhammed Mustafa'nın sevgisini yerleştiriniz. Oraya şefkati yerleştiriniz. Ve sonra kalpleriniz arasında bir merhamet şebekesi kurunuz. Ve sonra kötülükleri yok edecek en büyük yolu gösteriyor. Siz iyiliği egemen kıldığınızda kötülük kendiliğinden ortadan kalkacaktır."

        Görmez, "Karanlığa küfredeceğinize bir mum yaktığınızda, orayı ışıklandırdığınızda o karanlık yok olacaktır. Ancak insanlar başka yollara başvuruyor. Kötülüğün kötülükle ortadan kalkacağını zannediyorlar. Kötülük, kötülükle kalkmaz. Kötülük, iyilikle kalkar" ifadelerini kullandı.

        "ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ"

        Terör saldırılarına da değinen Görmez, şunları kaydetti:

        "Zor günlerden geçiyoruz. Eli kalem tutacak çocuklarımız dağlara gidiyor. Eli kalem tutup ilim tahsil edecek, yeryüzünde hakkı ve adaleti seslendirecek insanlar, gençler, yavrular beldeleri işgal ediyor. Evlerin önüne hendekler kazıyor, çukurlar kazıyor. Oralara bombalar yerleştiriliyor. İnsanlar evlerini terk ediyorlar. İnsanlar evlerinden kaçıyorlar. O insanların güvenliğini temin etmek için orada bulunan masum insanlar şehit oluyor, ölüyorlar. Daha 2 gün önce Ankara'da hepimizi insanlığımızdan utandıracak, insanlık dışı yöntemlerle bir katliam işlendi. O katliam sadece Ankara'da işlenmiyor. Her gün Irak'ta, Suriye'de, Yemen'de ve dünyanın her tarafında işleniyor. Burada hepimize büyük görevler düşüyor. Biz çocuklarımıza, gençlerimize rahmeti, Allah'ın o merhametini kalplerine yerleştirmeliyiz. Hep birlikte onlara sahip çıkmalıyız. Hep birlikte kalplerimiz arasında merhamet şebekeleri kurmalıyız."

        Rahmet, merhamet ve şefkatin yeniden egemen kılınması gerektiğini vurgulayan Görmez, "Cenabıhak, bütün Alem-i İslam'a yeniden huzur ve barış ihsan eylesin. Cenabıhak, bir an önce bizi bütün bu kötülüklerden muhafaza eylesin. İki gün önce Ankara'da şehit olan askerlerimize, masum insanlara, başka yerlerde şehit düşen bütün kardeşlerimize rahmet eylesin. Yaralılara şifalar ihsan eylesin. Bütün milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

        Görmez, "Cenabıhak, millet olarak bütün bu kötülüklerden rahmetle, sevgiyle, merhametle, dayanışma içinde, kardeşlik ahlakını ve kardeşlik hukukunu omuz omuza yeniden inşa ederek, Hazreti Muhammed'in ümmeti olduğumuzu fark ederek, aynı rahmana secde eden kardeşler topluluğu olarak, topraklarımızda barışı, adaleti, hakkı egemen kılmayı bizlere nasip eylesin" dileğinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ