Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TAK'ın verdiği isim ile bombacıya DNA testi yapılacak

        Fevzi ÇAKIR/GAZETE HABERTÜRK

        Ankara'yı kana bulayan bomba yüklü araçla intihar saldırısının aydınlatılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde emniyet birimleri çalışmalarını sürdürüyor.

        Saldırının ardından Adana, Bolu, Tekirdağ, İzmir, İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin bugün Ankara Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.

        O İDDİA İÇİN DNA EŞLEMESİ

        Saldırıyı terör örgütü PKK’nın kolu olarak bilinen TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlenmiş ve saldırıyı Abdulbaki Sönmez isimli Van doğumlu teröristin gerçekleştirdiğini öne sürmüştü. Bu iddia üzerine harekete geçen savcılık, bombacının ceset parçalarına DNA eşleştirmesi yapma kararı aldı.

        Sönmez’in babası, DNA örneği alınmak üzere Van’dan Ankara’ya götürüldü. Babadan alınan DNA örneği ile bombacının ceset parçaları eşleştirilecek. Abdulbaki Sönmez’in 8 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye’ye girerken kendisini Salih Neccar olarak beyan etmiş olabileceği ihtimali de en küçük şüpheye yer bırakmamak adına araştırılacak.

        Bu arada saldırıya uğrayan askeri servis araçlarının 2 hafta öncesine kadar giriş ve çıkış yaptığı sırada Merasim Sokak’ın trafiğe kapatıldığı ancak Eskişehir Yolu’nda yoğunluk oluşması ve vatandaşların şikâyette bulunması nedeniyle bu uygulamaya son verildiği öğrenildi.

        TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarının yer aldığı Devlet Mahallesi’nde gerçekleşen saldırının ardından güvenlik zafiyeti tartışmaları gündeme geldi.

        HABERTÜRK’ün savcılık ve güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, rütbeli subayların lojmanlarının da bulunduğu Merasim Sokak ve çevresi, potansiyel bir saldırının hedefiydi. Bölgede, Ankara Garı’nda kanlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü DAEŞ mensuplarının da keşif yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu nedenle Merasim Sokak’ta 2 aydır yoğun güvenlik önlemleri uygulanıyordu. Askeri birimlerin çevrelerinde görev yapan güvenlik elemanlarının sayısı artırılmıştı. Merasim Sokak’ta araçların park etmesine ve “dur-kalk” yapmasına izin verilmiyordu.

        TERÖR TEHDİDİ

        Öte yandan, saldırıyı üstlenen terör örgütü PKK’nın kolu TAK, yeni bir açıklama yaparak, iddiasını yineledi ve bombacı olduğunu öne sürdüğü Sönmez’in kimlik bilgilerini paylaştı. Açıklamada, “Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kendi özgücümüzle daha büyük eylemlerle mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadesi kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ