Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Muğla'da bir grup motosikletlerle Antik kent için protesto düzenledi

        Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Pisilis Antik Kenti'ne giriş yasağı protesto edildi. Ortaca'nın Sarıgerme Mahallesindeki bir otelin sınırları içerisinde bulunan Pisilis Antik Kenti'ne giriş yasağı Ege Yolcu Motosiklet grubu tarafından protesto edildi.

        Antik Kenti gezmek istediklerini belirten gruba, Otel yetkilileri bakanlık izni olmadan içeri girişin yasak olduğunu söyledi. Yurt dışında ve Türkiye'de birçok bölgeyi gezip gördüğünü söyleyen Motorcu grubundan Figen Yılmaz, ''İnsanlar heyecanla burayı görmek istiyor ama giremiyoruz. Bu durumdan dolayı şaşkınım ve çok üzgünüm'' diye konuştu.

        "ÖZEL BİR MÜLKİYET ALANI İÇİNDE KALDIĞI İÇİN GÖREMEDİK"

        Eşi ile beraber Pisilis Antik Kentini gezmek için geldiğini belirten Umut Yalçın, ''içeriye girip görmeyi umut ediyorduk. Antik Kent özel bir mülkiyet alanı içinde kaldığı için göremedik. Türkiye'de bunun gibi daha birçok yerin istimlak edilerek, halkın ve ülkemizi gezmek için gelen turistlerin görmesine engel olunmasına bir türlü anlam veremiyoruz'' dedi.

        Yılın 12 ayında bölgeye gelen insanları gezdirdiklerini belirten Ege Yolcu Motosiklet Grubu Başkanı Nadir Şahin ise; ''Gelen misafirleri Kaunos'a götürdük, Köyceğiz'de kaplıcalara götürdük. Ortaca'da ise Pisilis Antik Şehrini gezdirmek istedik. Çünkü Valiliğimizin, Kaymakamlığımızın, Belediyemizin yayınlamış olduğu tanıtım kitapçığında burası yer alıyor. Ne yazık ki özel bir otelin alanı içerisinde kalan Antik Kent ziyarete kapalı, Ortaca Kaymakamımız Fatih Ürkmezer'e konuyu aktardım. Belediye Başkanımız Hasan Karaçelik'te konuya vakıf, onların girişimi ile Bakanlıkla yapılacak bir istişare sonucunda umarım Pisilis Antik Şehri turizme kazandırılır'' şeklinde konuştu.

        Şahin, bölgeye gelen turistlerin ve yerleşik yabancıların durumdan şikayetçi olduklarını da sözlerine ekledi. Grup, Pisilis Antik Kentinin önünde alkışlarla protesto gösterisi yaptıktan sonra dağıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ