Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika PKK´nın kaçırdığı polis ve askerlerin yakınları TBMM´de

        PKK terör örgütü tarafından çeşitli tarihlerde kaçırılan polis ve asker yakını 12 aile, TBMM'ye gelerek grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etti.

        Polis ve asker yakınları, ilk önce HDP'yi ziyaret ederek, daha önce randevu aldıkları HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ile görüştü. HDP parti grup toplantısına da katılarak burada HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı dinleyen polis ve asker yakınları daha sonra CHP grup toplantısına geçerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu dinledi.

        CHP'li yetkililer ile de görüşen asker ve polis yakınları, randevu almaları durumunda AK Parti ve MHP ile de görüşeceklerini söyledi.

        Türkiye'nin çeşitli illerinden TBMM'ye gelen ailelerden biri de Temmuz 2015 tarihinde PKK'nın kaçırdığı polis memuru Sedat Yabalak'ın Erzurum'dan gelen eşi ve minik çocuğu oldu.

        Polis Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak, yakınlarının sağ olarak kurtulması için TBMM'de grubu bulunan partilerin birlikte hareket ederek kendilerine destek vermelerini istedi. Yabalak'ın minik kızı 1,5 yaşındaki Zeynep Sena'nın olanlardan habersiz sevimli hareketleri CHP grubunu izleyenlerin duygulanmasına neden oldu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ