Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Kamil Okyay Sındır: Rejim değişikliğinin karşısındayız, masaya oturmayız

        CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP'nin parlamenter demokrasiyi etkisizleştirecek, zayıflatacak her türlü rejim değişikliği sürecinin karşısında olacağını, masaya oturmayacağını söyledi.

        Sındır'ın basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, CHP Karabağlar İlçe Başkanlığında partililerle bir araya gelen Sındır, partililere yeni Anayasa çalışmaları hakkında bilgi verdi.

        AK Parti'nin yeni Anayasa çalışmaları adı altında yaptığı tek şeyin başkanlık sistemini getirebilmek olduğunu savunan Sındır, şunları kaydetti:

        "Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunları çözebilmek için 'başkanlık' gerekir diyorlar. Bu yönde kamuoyunda algı yaratmaya çalışıyorlar. AKP bugün yaptığı propaganda ile parlamenter demokrasi itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Biz Türkiye'de darbelerin getirdiği, yaşamın her alanında özgürlükleri kısıtlayan hukuki düzenlemelerin, bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini söylüyoruz. Parlamenter demokrasinin daha demokratik, özgürlükçü bir yapıya kavuşturulması için her zaman çalışmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Parlamenter demokrasiyi etkisizleştirecek, zayıflatacak her türlü rejim değişikliği sürecinin karşısında olur, masaya oturmayız. CHP'nin, Anayasa değişikliğinden önce insanların sevgi, barış, kardeşlik içinde yaşayacağı, demokratik ve özgürlükçü bir hukuk düzenini istediğini söyleyeceğiz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ