Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı El Kaide sanıklarına 6 yıl ile 12 yıl arasında hapis

        Kemal ÖZDEMİR / ERZİNCAN

        Erzincan'da 2013 yılında El Kaide terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. 7 sanık, terör örgütünün fikirleri doğrultusunda faaliyet gösterdikleri ve terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle 6 yıl ile 12 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. 2 sanık beraat etti.

        El Kaide terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda örgütün fikirleri doğrultusunda faaliyet gösterdikleri ve üye oldukları iddia edilen 12'si Erzincan'da olmak üzere toplam 16 şüpheli 05 Kasım 2013 tarihinde gözaltına alınmıştı. 7 kişi serbest bırakılmış 9 sanık hakkında ise Erzincan Ağır Ceza Mahkemes'inde dava açılmıştı.

        El Kaide sanıklarının yargılandığı davada dün (23 ŞUBAT) karar duruşması görüldü. Duruşmaya 1'i tutuklu 3 sanık katıldı. Son sözleri sorulan sanıklar terör örgütü ile bağlantılarının olmadığını savundu. İfadelerin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

        Terör örgütünün fikirleri doğrultusunda faaliyet gösterdikleri ve terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle sanıklardan Fikret Şık'a 9 yıl, İsmail Ceren'e 6 yıl 3 ay, Abdullah Fidan'a 12 yıl, İsa Erol'a 10 yıl, Ahmet Topal'a 12 yıl, Emrah Okumuş'a 7 yıl 6 ay ve Gürkan A.'ya 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi. E.K. ve M.B. ise beraat etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ