Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DAEŞ davasında hâkim ve sanığın 'kim Müslüman?' diyaloğu!

        Serdar KULAKSIZ / GAZETE HABERTÜRK

        Terör örgütü DAEŞ’in Türkiye’deki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 11’i tutuklu 96 sanık hakkında açılan davada, mahkeme heyeti ile sanıklar arasında ilginç diyaloglar yaşandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya 7 tutuklu sanık getirildi. Duruşmada ifade veren tutuksuz sanık Lokman Akar, askerliğini bedelli yaptığını söyledi. Akar, doğru olmadığına inandığı için de oy kullanmadığını belirtti. Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek’in “Askerler Müslüman değil mi? Annen, baban Müslüman değil mi?” sorusuna Akar, “Askerler Müslüman olduğunu söylüyor. Annem, babam oy kullandığı için Müslüman değiller. Müşrikler. Allah’a şirk koşuyorlar” yanıtını verdi. Akar, “Anne-babanla görüşüyor musun? Onların ekmeğini yer misin?” yönündeki soruya da “Yerim. Onlarla görüşürüm ve saygı gösteriyorum” diye karşılık verdi.

        SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

        Başkan Civelek “IŞİD Müslüman mı?” diye sorunca Akar, “Neden soruyorsunuz? Ben tanımıyorum. Müslümanlardır inşallah” dedi. Bu sözlerin üzerine üye hâkim, “Allah size mühür mü verdi? Önünüze gelen herkesi ‘Bu Müslüman’dır, bu değildir’ diye damgalıyorsunuz” diye konuştu. Lokman Akar da “Ben öyle diyorum. Bana emniyette 3 soru sordular. Bu soruların örgütle hiçbir alakası yok. Terörle mücadelede görev yapan polislere IQ testi yapılsın. Zekâ testinden geçirilsinler” ifadesini kullandı. Başkan Civelek, önce duruşma savcısına dönerek “Hakkında suç duyurusunda bulunulsun” dedi, ardından da mübaşire “Bunu dışarı bırakmayın” talimatını verdi.

        4 KİŞİYE TAHLİYE

        Mahkeme, tutuklu 11 sanıktan İbrahim Görgöz, Emre Alımcı, Hasan Çalık ve Zeki Murat Sakarya’yı “savunmalarının alınmış olması, mevcut delil durumu ile tutuklu kaldıkları süreleri” göz önüne alarak tahliye etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ