Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı İzmir'deki AK Parti ve MHP binalarına bomba koyan sanık yargılanmaya başlandı

        İzmir'de geçen yıl AK Parti Karşıyaka İlçe, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkez Amirliği'ne bomba atıp, Buca'da polisle girdiği çatışmada yakalanan yasa dışı MLKP örgütü üyesi 23 yaşındaki Deniz A. müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

        İlk önce Karşıyaka AK Parti İlçe binasına, ardından MHP Çamdibi irtibat bürosu ve Çamdibi Polis Merkez Amirliği'nde kısa aralıklarla bomba patladı. Her üç yerde patlayan bombalar maddi hasarlar oluşturdu.

        Polis, bombayı koyan saldırganların kimliğini tespit etti. Soruşturma sürerken Buca'da devriye görevi yapan polis ekibine saldırı düzenlendi. Polis memurlarının açtığı ateş sonucu araçtaki iki kişi kaçmaya başladı. Zanlılardan Deniz A.'nın attığı poşetten, dipçiksiz otomatik silah, bir tabanca ve el bombası çıktı. Yanındaki suç ortağı kadın ise izini kaybettirdi. Yakalanan Deniz A., Karşıyaka AK Parti binası, Çamdibi Polis Merkez Amirliği ve MHP Çamdibi irtibat bürosunun bombalanması eylemlerini gerçekleştiren yasa dışı MLKP örgütü üyesi olduğu ortaya çıktı. Emniyet, savcılık ve Sulh Ceza Hakimliğinde susma hakkını kullanan Deniz A., tutuklandı.

        İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık Deniz A., hakkında dört ayrı olaydan iddianame hazırlanıp müebbet ve 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan sanık Deniz A., avukatları İmdat Ataş, Kamil Ağaoğlu ile AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, avukatı Sema Cansu Bozkurt ve müştekiler katıldı. Belirli adresi olmadığını söyleyen tutuklu sanık Deniz A., savunma yapmak için süre istedi.

        Duruşmada ifade veren AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu olayın doğrudan partilerini hedef aldığını söyledi. Mertoğlu, saldırıdan maddi ve manevi zarar gördüklerini ifade ederken, "Bu saldırı sadece şahsıma ya da partimize değil Türkiye demokrasisine yapılan bir saldırıdır. Saldırıyı kınıyorum. Sanıktan şikayetçiyim" dedi. Avukat Sema Cansu Bozkurt'ta dosyanın kapsamlı olduğunu belirtip süre talep etti.

        MHP Bornova İlçe Başkanlığı Çamdibi ve Altındağ temsilcisi ve orada görevli olduğunu söyleyen Caner Turan, "Bomba parti binasının girişindeki merdivenlere konulmuş ve orada patlamıştır. Binamızın arkasında polis karakolu da vardır. Patlama sonucu elektrik sayaçları ve bina zarar gördü. Zararı kendimiz giderdik. Parti binamızda gelen zarardan dolayı sanıktan şikayetçiyim" dedi.

        Müşteki Hülya Güven ise "Karakolun bitişiğindeki evde oturuyorum. Olay sırasında ben evde değildim, oğlum evdeydi. Bomba patlaması sonucu balkon camlarım kırıldı, balkonda bulunan kafesteki kuşum öldü, yaklaşık 400 TL zararım oluştu. Maddi zararımı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından karşılandı. Maddi zarardan çok manevi zararım vardır. Şikayetçiyim" dedi.

        Sanığın avukatı İmdat Ataş, henüz savunması alınmamış olsa bile müvekilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti sanığın tahliye talebini reddederken, tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı nisan ayına erteledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ