Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP lideri Devlet Bahçeli: Melanet cephesi topyekûn harekete geçti

        Saliha ÇOLAK/GAZETE HABERTÜRK

        Genel başkan adaylarının Anadolu yollarına çıkarak kongre çalışması başlattığı MHP’de genel merkez 3 il teşkilatının daha kapısına kilit vururken, MHP Lideri Devlet Bahçeli, etikhaber.com'a yaptığı açıklamada, MHP üzerindeki oyunların “ülkücü hareketi sokağa çekip operasyon partisi haline getirme” amacını taşıdığını belirtti.

        "GÜLEN CEMAATİ SAHNEDE"

        Nihai amacın, "MHP’siz siyaset, MHP’siz Meclis" olduğunu kaydeden Bahçeli, “Son dönemde MHP’yi ele geçirerek partileşme ve siyasi sığınak arayışında olan Gülen Cemaati de bu amaçla sahneye çıkmıştır” dedi.

        Bahçeli, parti içi muhalifleri ise “Bazıları milletvekili adayı gösterilmedikleri için intikam hırsıyla MHP’nin ‘sahte kurtarıcısı’ rolüne soyunurlar. Bazıları da milletvekili adayı olup seçimi kaybettikten sonra ‘MHP bitti’ diyerek felaket tellallığı yaparlar ve kendilerine yeni bir siyasi kariyer alanı açmak için çırpınırlar. Kimileri iktidar kapısında çıkar peşinde koşar, kimileri güç odaklarının taşeronluğunu yapar, kimileri de cemaatin yularını boyunlarına takarlar” sözleriyle hedef aldı.

        "GÖKKUŞAĞI CEPHESİ"

        1 Kasım sonrası MHP’ye yön tayin etmek için "sahte mürşitlerin" sahneye çıktığını belirten Bahçeli, "İstenilen ve aranan 'genetiği değiştirilmiş’ MHP’dir. Bu amaçlar için oluşturulan devşirme melanet cephesi topyekûn harekete geçmiş- tir. Karanlık hesaplar ve oyunlar boşa çıkarılacaktır... Milliyetçi harekete ayar vermeye çalışmak hiç kimsenin harcı ve haddi değildir. Milliyetçi hareket, Türk milletinin son direniş kalesidir. Bu kaleyi içerden ya da dışarıdan çökertmek ve zaptetmek hiçbir bedbahta nasip olmayacaktır” diye konuştu.

        3 TEŞKİLAT KAPATILDI

        MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin, dün Nevşehir, Trabzon ve Sivas il teşkilatlarının kapatıldığını, partiyi mahkemeye veren il başkanları hakkında disiplin işlemi başlattıklarını duyurdu. Bu kararla birlikte kapatılan il teşkilatı sayısı 16’ya yükseldi.

        "HERHANGİ BİR ADAYI DESTEKLEMİYORUZ"

        MHP’de olağanüstü kongre isteyen eski Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve eski Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ile CNN Türk’te katıldığı programda, “Kurultaya mahkeme değil ülkücüler karar vermeli” mesajını verdi. Özdağ, “Genel başkan kongreye götürmeli. Asla genel başkana karşı tavır içinde değiliz. Ne Meral (Akşener) Hanım ne Sinan (Oğan) Bey ne Koray (Aydın) Bey’i destekliyoruz. MHP’de demokrasiyi istiyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ