Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Ateşkes için elimizden geleni yapıyoruz"

        Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İsrail'in saldırdığı Gazze'de büyük bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, Türkiye'nin, acil bir ateşkes sağlanması için elinden geleni yaptığını bildirdi.

        Bağış, Fas'ın İstiklal Partisi'nin 15. Genel Kurulu'na katılarak bir konuşma yaptı.

        Devlet Bakanı Bağış, konuşmasında, kongrede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyledi.

        Fas'a gelirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğunu, ancak burada Başbakan Erdoğan'ın aramasıyla Devlet Bakanı olarak atandığını öğrendiğini kaydeden Bakan Bağış, kongrenin kendisi için unutamayacağı bir tecrübe olduğunu belirtti.

        Kurultay'ın Fas halkı ve bölge için hayırlı olmasını dileyen Bağış, sadece Fas için değil, bölge için de çok önemli bir istikrar unsuru olan Kral 6. Muhammed ve Başbakan Abbas Al Fassi önderliğindeki Fas'ın ilerlediğini görmenin memnuniyet verici olduğunu vurguladı. 2005 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ülkeyi ziyaret ettiğini anımsatan Bağış, o günden bu yana Fas'ın muhteşem bir gelişme gösterdiğini söyledi. Bunda Türk müteahhitlerinin de rolü bulunmasının ayrı bir gurur vesilesi olduğuna işaret eden Egemen Bağış, Türk firmalarına gösterilen konukseverlik için de teşekkür etti.

        İki ülke arasında hiçbir siyasi sorun olmadığını dile getiren Bakan Bağış, Türkiye ile Fas'ı, birbirine bağlayan tarihi ve kültürel bağların bulunduğunu belirterek, ''Siz, Avrupa'nın batı kapısını, biz de doğu kapısını tutuyoruz. Yaşasın Türkiye, Fas dostluğu'' dedi.

        ''GAZZE'DEKİ İNSANLIK DRAMI''

        Konuşmasında Gazze'de yaşananlara da değinen Bağış, şunları söyledi:

        ''Bugünlerde Gazze'de yaşayan kardeşlerimizin karşı karşıya kaldığı insanlık dramı ve trajedi için hepimiz çok üzülüyoruz. Genel Başkanımız ve Başbakanımız ile yılbaşında, barış çabalarına katkı sağlamak amacıyla Suriye, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan'a gittik. Başbakanımız bu temaslarının yanı sıra dünyanın önde gelen liderleri ile telefon görüşmeleri yaptı. Acil bir ateşkesin sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Acil insani yardımların bir önce bölgeye ulaşmasını temenni ediyoruz. Bu arada, Filistinli kardeşlerimizin, ister El Fetihli olsun, ister Hamas'lı olsun birbirleriyle mücadele etme lüksü yoktur. Onların da bizim de birlik olma günümüzdür, hepsi bizim Filistinli kardeşlerimizdir.

        Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı temsilen kongreye katılan Filistinli bir parlamenter de yaptığı konuşmada, acil bir ateşkesin sağlanması konusunda gösterdiği büyük çabadan dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

        Bakan Bağış'a, kongrede AK Parti Hatay milletvekili Fevzi Şanverdi ve Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Haluk Ilıcak eşlik etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ