Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim InnoCampus tırları şehir şehir üniversiteleri geziyor

        Konteynırlara InnoCampus’u kurdular, Türkiye'yi şehir şehir gezerek üniversitelilere girişimciliği ve yaratıcılığı uygulamalı öğretiyorlar.

        BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİDİR

        Türkiye'de inovasyon ve girişimcilik alanında bir ilke imza atan InnoCampus konteynırlara ortak öğrenme, ortak çalışma ve ortak yaratma alanları kurdu. InnoCampus tırları şehir şehir üniversiteleri geziyor.

        ADANA VE İZMİR'DEN SONRA ÇANAKKALE

        Adana'da Çukurova Üniversitesi, İzmir'de Ege Üniversitesi ve Seferihisar Yoğunlaştırılmış Yaz Kampından sonra Çanakkale'ye taşındı. 18 Mart Üniversitesi'nde 4 Mart'ta öğrencilere buluşacak olan Innocampus'un resmi açılışı 21 Mart'ta.

        INNOCAMPUS'UN AMACI NE?

        Türkiye’nin her bölgesinden farklı şehirlerdeki üniversitelere giderek gençlere girişimciliğin her aşamasında ihtiyaçları olan araçları öğretmek, cesaret vermek ve onları destek alabilecekleri kişi ve kurumlarla tanıştırmak.

        NASIL TASARLANDI?

        Innocampus, farklı bölümlerde okuyan üniversite öğrencilerini özel tasarlanmış 3 farklı alanda bir araya getiriyor.

        ORTAK ÇALIŞMA ALANI

        Takım oluşturan öğrenciler hem birlikte çalışarak fikirlerini paylaşabiliyor, projeler geliştiriyor, hem de bire bir koçluk ve mentorluk hizmeti alıyorlar.

        ORTAK ÖĞRENME ALANI

        Öğrenciler girişimcilik ve inovasyon süreçleriyle ilgili etkileşimli atölye çalışmalarına, seminerlere ve ilham veren konuşmalara katılıyor. Alanında yetkin ve deneyimli uzmanlar, katılımcılara yoğun bir girişimcilik eğitim programı uyguluyor.

        ORTAK YARATMA ALANI

        MIT üniversitesinden çıkan FabLab (YapLab) prensiplerine göre işliyor. Gençlere üç-boyutlu üretim teknolojilerini öğretiyor. Bu alanda fikirler fiziksel ürünlere, prototiplere dönüşüyor. Girişimci adayları "ortak çalışma" ve "ortak öğrenme" alanlarında ortaya çıkardıkları fikirleri "ortak yaratma" alanında hayata geçiriyor. Bir sonraki adım tasarladıkları ürünlerin prototiplerini bilgisayar destekli alet ve makinalarla üretmek.

        YURT DIŞINDA NELER YAPTI?

        Adana ve İzmir'den çıkan 4 proje Berlin'e davet edildi. Üniversiteliler Berlin'de Dünya'dan 17 takımın davet edildiği girişimcilik etkinliğine katılıp projelerini anlattılar. InnoCampus, Şangay İnovasyon Forumu'nda, Boston'da MIT Universitesi'nde, Güney Kore'de Pan Asia Innovation Network'ta ve Barselona'da FabLab konferansında tanıtıldı. Farklı ülkelerdeki etkinliklerde girişimcilik ve YapLab FabLab kavramını birleştiren mobil yapısıyla kendine özgü bir model olarak anlatıldı.

        INNOCAMPUS BUNDAN SONRA NELER YAPACAK?

        Gittiği her şehirde girişimcilik ve inovasyonu uygulamalı olarak öğreten Innocampus'un hedeflerinden biri de gittiği her şehirde kalıcı bir kuluçka merkezi ve YapLab (fablab) kurmak. InnoCampus buna Çanakkale'den başlıyor. Projelerinin sürdürülebilir olması amacıyla Çanakkale Boğazı'na karşı tarihi bir bina inovasyon merkezine dönüştürülecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ