Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet'e bombalı ve silahlı saldırı!

        Nihat ULUDAĞ/İSTANBUL

        Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü C Kapısı'na iki kadın terörist, el bombası ve uzun namlulu silahla saldırı düzenledi.Saldırının ardındankaçan ve birinin yaralı olduğu öne sürülen 2 kadın teröristin Bayrampaşa Gazi Sokak'ta girdikleri binaya polis operasyon düzenlendi.2 saldırganın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

        OPERASYON DÜZENLENDİ

        Bölge polis ablukasına alındı. Sokak giriş ve çıkışlara kapatıldı. Vatandaşların dışarı çıkışına izin verilmeyen sokağa özel hareket timleri geldi ve operasyon başlatıldı.İki kadın teröristin sıkıştırıldığı binanınkapısını patlatan polis, içeri girdi.Kaçan saldırganların saklandığı apartmana yönelik operasyonda 2 saldırganın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

        VALİ'DEN AÇIKLAMA

        İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü C kapısında polise yapılan saldırının ardından olay yerine geldi. Bomba ihbarı yapılan aracın yanına giden Vali Şahin, olay yerinde incelemelerde bulunarak polisten bilgi aldı. Şahin saldırı ile ilgili;"1'i saldırıda diğeri operasyon sırasında olmak üzüre 2 polisimiz yaralandı" açıklamasında bulundu.

        ÇEVİK KUVVET ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NE ÇIKAN TÜM YOLLAR KAPATILDI

        Saldırının ardından polis bu noktada güvenlik seviyesini en üst düzeye çıkardı.Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne çıkan bütün yollar yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Saldırının meydana geldiği C Kapısı önünde polisin geniş çaplı incelemesi sürüyor. Polis helikopteri, olay yerini havadan denetlerken basın mensupları da olayın meydana geldiği noktadan uzaklaştırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ