Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Burhan Kuzu: Anayasa Mahkemesi kararlarına karşı direnme hakkı getirebiliriz

        Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyesini sağlayan Anayasa Mahkemesi kararı ile ilgili tartışmalara Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu da katıldı.

        Habertürk TV'de Tuba Atav'ın sorularını yanıtlayan Kuzu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Tanımıyorum, saygı da duymuyorum" dediği karar için "Bende şok etkisi yarattı. Cumhurbaşkanı'nın tepkisini anlıyorum, önem verdiği bir dava. Tırların yakalanması ve görüntülerin yayımlanmasındaki hedef Türkiye'yi 'teröre yardım etmekle' yargılatmaktı. Orada Bayırbucak Türkmenlerine bir yardım var. Kritik bir dava. Kararın içinde yönlendirme var, bizi rahatsız eden yanı orası" diye konuştu.

        Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini aştığını kaydeden Kuzu, "Tanımıyorum" sözüne takılmak yerine devletin tepesinden ve hukukçulardan gelen tepkiyi dikkate almak gerektiğini söyledi.

        "Bireysel başvuru ile ilgili 'yerel mahkemelerin yargılaması bitmesi gerekir' hükmü açıkken Anayasa Mahkemesi bunu tınmıyorsa vay halimize" diyen Kuzu, yeni düzenlemeye ilişkin ipuçlarını da verdi: "Ya bireysel başvuruya gidecek konuları tek tek yazacağız ya da yerel mahkemeye direnme hakkı vereceğiz"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ