Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'nin eski milletvekili adayı Hasan Sarı: Partide silahla sonuç alınacağına inanlar var

        7 Haziran seçimlerinde HDP Gaziantep milletvekili adayı olan emekli Astsubay Hasan Sarı, çözüm sürecinin bitmesi, hendek operasyonları, yaklaşan bahar aylarında PKK ele başlarının tehditleri ve Suriye Kürtleri gibi konularda çarpıcı açıklamalar yaptı.

        PKK’nın Türkiye’ye karşı elini tetikten çekmesi gerektiğini vurgulayan Sarı, “Çatışmalı sürecin sonunda bahar aylarının gelmesiyle birlikte, Türkiye'de silahlı güçlerin, Türkiye içerisinde intikam amaçlı bir eylemler dizisi gerçekleştireceğine yönelik bir algı söz konusudur.

        Bu tür davranışlar Türkiye’nin de bölünmesinin yolunu açar. Gelin bunu yapmayalım. Gelin silahsız mücadeleyi baz alalım. Bu silahlı mücadeleyi sürdüren örgüt ve örgütlerde Türkiye’ye yönelik silahlarının namlularını başka tarafa çevirsin.

        Türkiye’ye karşı elini tetikten çeksin. Silahsız mücadeleyle bizim Türkiye de altından kalkamayacağımız bir sorunumuz olmayacaktır. Ben silahlı mücadelenin sona erdiğini sona ermesi gerektiğini, Türkiye içerisinde silahla değil müzakereyle diyalogla, demokratik siyasetle sorunların çözüleceğini düşünüyorum" dedi.

        Yaklaşan bahar aylarında çatışmaların ve olayların şiddetlenmemesi konusunda da çağrıda bulunan Sarı, "Eğer silahlı örgütün bu söz konusu baharla birlikte Türkiye içerisinde silahlı bir mücadeleyi yeniden yükseltir ve çocuklarımızın gençlerimizin ölümüne sebebiyet verilirse, bu Kürt hareketinin Türkiye’deki ilerleyişine bir katkı değil, çok büyük zarar verir. Biz demokratik siyaset yolunu tercih ettiğimizi ve bundan asla vazgeçmeyeceğimizi beyan ediyoruz” dedi.

        “HENDEKLERLE ÖZ YÖNETİM OLMAZ”

        Güneydoğuda kazılan hendek ve yapılan hendek siyasetlerine de tepki gösteren Sarı, hendekle öz yönetim olmayacağını ifade etti. Sarı, “Bir hendek siyasetidir gidiyor. Bu tür davranışların bölge halkına zarar vermekten başka bir işe yaramaz. Biz hiçbir zaman bu hendekleri tasvip etmedik. Biz HDP olarak hiçbir zaman bu ülkede hendekler kazarak, öz yönetim oluşturalım gibi bir politikayı gütmedik, savunmadık ve desteklemedik” şeklinde konuştu.

        “PARTİDE SİLAHLA SONUÇ ALINACAĞINA İNANANLAR VAR”

        HDP içerisinde silahı savunanların olduğuna dikkat çeken Sarı, “Partimizin içerisinde de bir takım arkadaşlarımız demokratik mücadelenin bir sonuç vermeyeceğini, bunun boşuna bir çaba olduğunu düşünenler çoğalabilir. Ben bunu tasvip etmemekle beraber, bunun da gelişebileceğini veya geliştiğini söyleyebilirim. Ancak partinin genel anlamdaki stratejisi, kesinlikle silahlı mücadele değil, demokratik mücadeledir” diye belirtti.

        “CANLI YAYINDA TÜM TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DİLEYECEĞİM”

        Tarih boyunca Kürtlerin hiçbir zaman Türklere ihanet etmediğini vurgulayan Sarı, tarihte Kürtlerin Türkleri arkadan hançerlediğinin ispatlanması halinde canlı yayında özür dileyeceğini ifade etti. Sarı, "Tarihin hangi evresinde, hangi hadisesinde Türkler bir mücadele verirken, arkadan Kürtlerden hançer yedi. Böyle bir bilgisi olan varsa, böyle bir bilgiye ulaşan varsa, bana lütfen ulaşsınlar. Bende böyle bir bilgi edineyim size söz veriyorum ki bir gün bir televizyon kanalında tüm Türkiye halkından özür dileyeceğim ki Kürtler bu zamanda, bu yerde Türkleri arkadan bıçaklamış diyeceğim” ifadelerini kullandı.

        “TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MÜTTEFİKİ SURİYE KÜRTLERİ OLACAK”

        Suriye'de yaşanan savaşta Kürtlerin konumuna değinen Sarı, ilerleyen süreçte Suriyeli Kürtlerin Türkiye'nin en iyi müttefiki olacağına inandığını kaydetti. Sarı, "Biz Suriyeli Kürtlerle çelişiyor görünebiliriz. Ne istiyorsun Suriye Kürtlerinden, iddia ediyorum ki, belki benim yaşım el veremeyecek ancak gençler görecekler Suriye Kürtleri Türkiye’nin en önemli dostu olacak” diye konuştu. Biz mutlaka silahsız barışı tesis edeceğiz ve birlikte yaşamanın bir yolunu bulacağız" ifadelerini kullandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ