Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Selahattin Demirtaş 2 bin kişiyle Diyarbakır'da Cuma namazı kıldı

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişilik grup, Sümerpark'ta cuma namazı kıldı. Parkta bulunan nikah salonu önündeki namazı, HDP Diyarbakır Milletvekili ve emekli müftü Nimetullah Erdoğmuş kıldırdı.

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısında, halka, "Cuma namazını birlikte kılalım" çağrısında bulunmuştu. Demirtaş'ın bu çağrısından sonra HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ile HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, basın açıklaması düzenleyerek, kan ve gözyaşının bitmesi için cuma namazını kılacaklarını, ardından dua edeceklerini belirtmişlerdi.

        Bu çağrılar üzerine yaklaşık 2 bin kişilik grup, Yenişehir ilçesinde bulunan Sümerpark'ta sivil cuma namazı kıldı. Cuma namazına HDP Lideri Demirtaş, HDP Milletvekili Baydemir ile birlikte geldi. Namaza HDP yöneticileri, DİAYDER üyesi seydaların yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

        Cuma hutbesini, emekli müftü olan HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş okudu. Erdoğmuş, daha sonra cuma namazını kıldırdı. Hutbeninin konusu ise 628 yılında Medineli Müslümanlar ile Mekkeli müşrikler arasında yapılan Hudeybiye Barış Anlaşması'ydı. Erdoğmuş, bu anlaşmanın önemini anlattı. Erdoğmuş, hutbenin sonunda ise şunları söyledi:

        "Hükümete haykırıyoruz. Devlete ve iktidara haykırıyoruz. Diyoruz ki adil barışı siz teklif edin, feragat ve fedakârlığı biz yapalım."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ