Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Özel okullarda öğretmen olma kriterleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenleri Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne (ÖABT) göre seçiyor, ardından da bu öğretmenleri “aday” olarak görevlendiriyor.

        Yazılı ve sözlü sınavdan geçen “adayları” da öğretmen olarak atıyor. Devlet okullarında öğretmen olmak işte bu aşamalardan geçerken özel okullarda da farklı bir süreç işlemiyor. Onların da kendilerine göre “seçme” kriterleri bulunuyor. İşte bu kriterlerden bazıları:

        YAZILI SINAV: Birçok okul öğretmen adaylarını alan bilgilerini ölçtüğü sınavlara sokuyor.

        MÜLAKAT: Alan bilgisi ile ilgili yazılı sınavda başarılı olan öğretmenler mülakata alınıyor. Burada kendilerini nasıl ifade ettikleri, kılık kıyafet ve alanı ile ilgili bilgileri sorgulanıyor. Her eğitim kurumu adayların kendi felsefesine uygunluğunu anlamak için mülakat yapmayı tercih ediyor.

        ÖRNEK DERS ANLATIMI: Mülakattan başarı ile çıkan öğretmeni bu kez ders anlatımı sınavı bekliyor. Bu sınavda da başarılı olanlar öğretmen olarak görevlendiriliyor.

        DENEME SÜRESİ OLUYOR: Birçok özel okul devlette olduğu gibi işe aldığı öğretmenini “aday” öğretmen olarak yaklaşık bir yıl süreyle denemeyi tercih ediyor.

        53 BİN ÖĞRENCİ BAHÇEŞEHİR OKULLARI İÇİN SINAVA GİRDİ

        4, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı Bahçeşehir Okulları’nın “Okula Kabul Sınavı”na 53 bin 600 öğrenci girdi. Sınavda başarılı olan öğrenciler burslu okuma hakkı kazanacak. Kurumun, Türkiye genelinde, 66 kampusu ve 117 okulunda yaklaşık 35 bin öğrenci okuyor ve hedef kaliteli eğitimi Türkiye’nin her köşesine ulaştırmak.

        Bahçeşehir Okulları 2016-2017 öğretim yılında İstanbul Çekmeköy, İstanbul Taşdelen’de ve Diyarbakır’da lise açacak. Ankara Çayyolu, İzmir Karşıyaka, Isparta, Siirt, Elazığ, Kuşadası, Çorum, Hatay, Iğdır, Malatya’da da okulun yeni kampusları açılacak. Taşdelen Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi, Samsun Anadolu Lisesi ve Malatya kampusu için 26 Mart’ta Okula Kabul Sınavı yapılacak.

        KENDİ YAZILIMLARI İLE ROBOTLARINI YAPIYORLAR

        İstanbul Yeşilköy ve Kağıthane’de kampusları bulunan Haliç Koleji öğrencileri kendi yazılımları ile robot yapıyor. Ücretsiz atölye çalışmaları ile öğrencilerine yazılım öğreten kolejin hedefi geleceğin meslekleri arasında yer alan yazılım alanında onları yetiştirmek.

        Öğrencilerin hafta içi ve hafta sonu planlanan, robotik ve görsel programlama dersleri ile kod yazıp program hazırlayabilecek hale gelmesi hedefleniyor. Haliç Kolejleri Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Murat Beken “Farkındalık ve beceriyi merkeze alan yaklaşımımızla, çıkış noktamız sınav ve gelecek kaygısını ortadan kaldırmak” diyor.

        ERKEN KAYIT YAPTIRANA 'ÜCRETİ' DONDURUYOR

        130 yıllık geçmişe sahip FMV Işık Okulları erken kayıt yaptıracak velilere “ücret” donduracak. Kayıt yenileyecek ve yeni kayıt yaptıracak veliler bu işlemlerini 8 Nisan’a kadar yaparlarsa 2015-2016 eğitim-öğretim yılı okul ücretleri geçerli olacak. Işık Okulları, Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy, Ispartakule kampusları ve Tuzla Işık Anaokulu’nda eğitim veriyor.

        Anaokulundan liseye kadar 5 bin öğrenciye eğitim veren Işık Okulları’nın Erenköy Kampusu’nda bir de fen lisesi bulunuyor. Vakıf bünyesindeki FMV Işık Üniversitesi’nde de 6 bine yakın öğrenci okuyor. Ispartakule Kampusu’na 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde yeni lise açılacak.

        SANAT VE SPORDA DA DERECE ALIYORLAR

        Özel Marmara Koleji öğrencileri sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra sanat ve sporda da seslerini duyuruyor. Kolejin cimnastikçileri bu ay Konya’da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanırken, 2016 İstanbul Küçükler Takım Yarışması’na katılan 4 takım ikincilik ve üçüncülük aldı.

        Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Kulübü öğrencileri “Eyüboğlu Gençlik Parlamentosu”ndaki konferansta terörden ekonomik krize kadar ulusal ve uluslararası sorunları tartıştı. Kolejin Tomurcuk Vakfı için yürüttüğü “Her düş gerçekleşecek bir yürek bulur” projesi de başarıyla yürütülüyor.

        ÖĞRENCİLERİNİ BECERİYE GÖRE YÖNLENDİRİYOR

        2002 yılında eğitim sektörüne giren ve İstanbul Anadolu yakasında hizmet veren DRC Eğitim Kurumları 2013 yılında dershanelerin kapatılması kararının ardından yoluna özel okul olarak devam etme kararı aldı.

        Kurum Maltepe’de anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseden oluşan 1170 öğrenciye eğitim veren bir kampusa sahip. Kurum yöneticileri öğrencilerin ödevlerinin okulda bittiğini, eğitim anlayışlarının da öğrencileri bireysel becerilerine göre yönlendirmek olduğunu, öğrencilerin özel derslerle desteklendiğini söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ