Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Öz'den taciz iddialarıyla ilgili soru önergesi

        CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, okullarda yaşanan taciz iddialarını gündeme getirerek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

        Son olarak Çanakkale'nin Ezine İlçesine bağlı Geyikli Beldesi'ndeki Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde, okul müdürü İ.K.'nin, kız öğrencisini elle taciz ettiği iddiasıyla tutuklanması üzerine, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, okullarda yaşanan taciz iddialarını gündeme getirdi.

        14 Mart 2014 tarih 6528 Sayılı Yasa ile tüm okul yöneticilerinin görevden alındığını, yerine mülakat esaslı yapılan sınavla yeni okul yöneticilerinin atandığını belirten Bülent Öz, "Bu uygulama ile geçmişte yapılan yazılı sınavlar yok sayılmış, yöneticilerin yaklaşık yüzde 85'i Eğitim Bir Sen üyelerinden seçilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atamalarında liyakat ilkesini yok saymış, ilk şart olarak Eğitim Bir- Sen'e üye olma kuralını uygulamıştır" dedi.

        Meclise verdiği önergede Öz, Bakan Avcı'nın şu soruları cevaplamasını istedi:

        "14 Mart 2014 tarihinden bu yana okullarda kaç taciz olayı yaşanmıştır? Kaç yönetici taciz olayları nedeniyle idari soruşturma geçirmiş, kaçı ceza almıştır? 14 Mart 2014 tarihinden bu yana kaç okul yöneticisi taciz nedeniyle adli soruşturma geçirmiş, kaçı hapis cezası almıştır? Çanakkale İli Geyikli Beldesi Çok Programlı Anadolu Lisesi müdürünün önceki çalıştığı okulda taciz nedeniyle soruşturma geçirdiği ve ceza alarak sürgün edildiği doğru mudur?

        Doğru ise; Bu kişiyi müdür olarak atayan yöneticiler kimlerdir? Çanakkale İli Geyikli Beldesi Çok Programlı Anadolu Lisesi müdürünün son yapılan müdürlük sınavında 53 puan aldığı, mülakata dayalı atamalarda yüksek puan verilerek müdür yapıldığı doğru mudur?

        Taciz olaylarına karışan okul yöneticilerinin siyasi olarak korunduğu doğru mudur? Yaklaşık yüzde 85'i Eğitim Bir Sen üyesi olan okul yöneticilerinin idarecilik hususunda bir hizmet içi eğitime tabi tutulmaları hususunda herhangi bir çalışmanız var mıdır?"

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ