Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ahmet Davutoğlu, NATO sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü

        AB-Türkiye Zirvesi için Brüksel'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Ana Karargahı'nda Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile bir araya geldi.

        Görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenlendi.

        Toplantıdan satır başları:

        NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg:

        - Suriye'de bu krizin barışçıl şekilde çözülmesi için kararlığımız devam ediyor.Rusya'nın bölgedeki askeri varlığı insani krizi derinleştirmiştir.Diyaloğu ve gerginliğin azaltılmasını tavsiye ediyoruz.

        -NATO gerektiğinde çok hızlı hareket etmekte. Operasyon alanımızı genişleteceğiz. Etkinliğimizi Ege Denizi'nde artırmak istiyoruz. NATO gemileri mülteci botlarını geri püskürtmeyecek tabii ki.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu:

        - Tarihi bir dönemden geçiyoruz.Rusya'nın ve rejimin hava saldırılarının artması nedeniyle son aylarda mülteci sayısında artış oldu.Ateşkes var ama insani sorunlarla karşı karşıyayız.İnsanlar çok kötü durumda ve endişeliler.

        - DAEŞ, PKK, YPG ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor.

        - Mültecilerin yaşadıkları yerlerdeki hayat standartlarını artırmak için Türkiye ile Avrupa'nın bağlarını artırmak için gerekli.

        - Mültecilerin hayatlarına saygı göstermeliyiz.İnsan kaçakçılarını engellemeliyiz, AB ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmeliyiz.

        - Hiç kimseye hiçbir mülteciye zarar vermeden bir çıkış yolu bulabiliriz. Bu sırtımızda bir sorumluluk.

        - Amaç olarak Türkiye ve Ege üzerinden geçmek isteyenlerin önüne geçmek istiyoruz. Etkin bir koordinasyon kurmak istiyoruz. Türkiye'den mültecileri korumak istiyoruz. Yasal göçü ortaya koymak istiyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ