Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa MHP Genel Sekreteri HABERTÜRK’e konuştu

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Anayasa değişikliği için “B planını görelim, AKP kendi teklifini getirsin” açıklaması, AK Parti’ye “destek” olarak yorumlanırken, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman Anayasa konusunda pozisyonlarını, “MHP durduğu yerde duruyor, destek yok” sözleriyle özetledi.

        Büyükataman HABERTÜRK’e “Anayasa değişikliği için büyük uzlaşma ve toplumsal mutabakat gerektiği görüşümüz çok açık. Sayın Genel Başkan süreci anlatıyor. Adamların kafasının arkasında B planı var. Bunu getirsinler istiyoruz. Millet hazırladıkları metni görsün. 330’u bulabilirlerse referanduma götürsünler, görelim. Katkı vereceğiz derken destek vereceğiz anlamında değil” diye konuştu.

        Anayasa paketinin Meclis’e getirilmesi durumunda AK Parti’nin sadece “başkanlık” peşinde olduğunu açığa çıkarmayı hedeflediğini belirten MHP yetkilileri, AK Parti’nin referandum için eksik olan 14 vekili bulamayacağını, hatta kendi içinde fire vereceğini düşünüyor. Bahçeli’nin, AK Parti’nin B planını devreye sokması konusundaki çağrısında bu beklentinin de etkili olduğu belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ