Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Edirne'de kadınlar gününde `Onlar´ unutulmadı

        Edirne'de '8 Mart Dünya Kadınlar Günü', Türk Kadınlar Birliği öncülüğünde düzenlenen programla kutlandı

        Siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği Atatürk Anıtı'ndaki törende cinayetleriyle gündem olan aralarında Özgecan Aslan ve Münevver Karabulut'un da yer aldığı kadınların isimlerini ve öldürülme hikayelerinin yazıldığı insan maketleri yer aldı.

        Kadınlar maketlerin arkasında durarak şiddeti protesto etti.

        Edirne'de '8 Mart Dünya Kadınlar Günü', Türk Kadınlar Birliği'nin yanı sıra diğer kadın dernekleri ve siyasi partilerin temsilcilerinin katıldığı programla kutlandı. Kadınlar Atatürk Anıtı'nda bir araya gelirken, çelenklerin konulması ardından saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı söyledi. Hafif yağmur altında devam eden programda kadınlar ön sıralara cinayetleri Türkiye'de gündem olan Özgecan Aslan, Münevver Karabulut, Ayşe Hanay, Esin Güneş, Hilal Özcan, Ferdane Çöl, Güldünya Tören ve Güldane Poçak'ın isimleri ve öldürülme nedenlerinin yazıldığı maketler yer aldı. Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan'ın adının bulunduğu makete, "11 Şubat 2015 minibüs şoförünün tecavüz girişimine direndiği için önce bıçaklandı, demir çubukla dövüldü, elleri kesilerek ve yakılarak öldürüldü. Özgecan Aslan 19 yaşında üniversite öğrencisiydi" yazıldı.

        Münevver Karabulut'un adının yer aldığı makete ise, "3 Mart 2009 akşamı cansız bedeni bir çöp konteynerinde parçalanmış halde bulundu. Cinayeti erkek arkadaşı işledi. 17 yaşındaydı ve İstanbul'da yaşıyordu" denildi.

        Atatürk anıtındaki töreni ardından Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan ve kadınlar, yeniden restore edilen Zübeyde Hanım büstüne kadar belediye bandosu eşliğinde yürüdü.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ