Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kilis'e Suriye tarafından 6 roket düştü!

        Nurcan İNAL/KİLİS - DHA- HABERTURK.COM

        Suriye'de IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlenen 8 roket mermisi, Kilis'te kent merkezindeki 4 mahalleye düştü. Kentte korku ve paniğe yol açan patlamalarda şarapnel parçalarının isabet ettiği Sıdıka Mavzer adlı kadınla Mert Özkan adlı çocuk ödü, 2 kişi ise yaralandı.

        Olay bugün öğleden sonra saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Suriye'den IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden Rus yapımı çok namlulu roketatar silahı Katyuşa'dan atılan 8 roket mermisinden 2'si Ekrem Çetin Mahallesi'ndeki Vali Konağı yakınına, 3'ü Kazım Karabekir Mahallesi'ne, 1'i Turgut Özal Mahallesi'ne ve 2'si Tibilevler Mahallesi'ne düştü.

        Kilis Devlet Hastanesi yakınındaki Dede Korkut Caddesi üzerine roket mermisinin düştüğü sırada dışarıda bulunan 54 yaşındaki Sıdıka Mavzer ve 5 yaşındaki Mert Özkan ile kimlikleri henüz açıklanmayan 2 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık, AFAD ve itfaiye ekibi sevk edildi.

        Yaralılar, sağlık görevlileri tarafından ambulanslara taşınarak hastanelere götürüldü. Acil servislerde tedaviye alınan yaralılardan Sıdıka Mavzer yaşamını yitirdi. Durumu ağır olan Mert Özkan da ilk müdahalenin ardından Gaziantep'e hastaneye götürülürken yolda öldü. Diğer 2 yaralının tedavileri ise sürüyor.

        Güvenlik güçleri, Anadolu Lisesi ile Hasan Sünnüoğlu İlk ve Ortaokulu'ndaki öğretmen ve öğrenciler okullardan tahliye edilerek bölgeden uzaklaştırılırken, vatandaşların roket mermisi düşen bölgeleri terk etmeleri yönünde de uyarılarda bulundu. Olay yerindeki ilk incelemede Katyuşa roket mermileri olduğu belirlenen mermilerin düştüğü bölgelerde delil toplandı.

        DAEŞ HEDEFLERİ VURULDU

        Adana İncirlik Hava üssünden gece havalanan koalisyon uçakları DAEŞ mevzilerini bombaladı. Kilis sınırındaki karakollarda konuşlu bulunan Fırtına obüsleri Suriye'nin Azez kentine bağlı Baragat köyü ile Kızıl ve Kara Köprü köylerindeki DAEŞ mevzilerine atış gerçekleştirdi.

        VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

        Kilis Valiliği'nden düşen roket mermisiyle ilgili açıklama yapıldı. Vali Süleyman Tapsız'ın Twitter'dan açıkladığı bildiri şöyle:

        "8 Mart 2016 tarihinde saat 14.00 sıralarından Suriye'den geldiği tahmin edilen 4 roket mermisi Kilis şehir merkezinin muhtelif yerlerine düşmüştür. Kazımbekir mahallesi Zümrüt Sokağa düşen roket mermisinden kopan parçalardan yaralanan bir vatandaşımız kaldırıldığı hastanede vefat etmiştir.

        14.45 sıralarındadüşen bir roket mermisi sonucunda 2 çocuk yaralı olarak hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Patlama sonucunda civarda bulunan bazı bianlarda hafif düzeyde hasar oluşmuştur.

        Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

        BELEDİYE BAŞKANI TWITTER'DAN UYARDI

        Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da Twitter'dan vatandaşları sokağa çıkmaması konusunda uyardı.

        OKULLAR TATİL EDİLDİ

        AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger önleyici tedbir olarak okulların tatil edildiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ