Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ALES ve KPDS sınavlarının soruşturulması için özel ekip kuruldu

        Fevzi ÇAKIR / ANKARA

        2010-2012 KPSS, 2012 LYS-1, 2014 LYS, 2012 komiser yardımcılığı, 2012 avukatlıktan hâkimliğe geçiş, 2011-2012-2013 askeri lise sınavlarının ardından, 2 merkezi sınav daha soruşturma konusu oldu.

        Halen bir üniversitede araştırma görevlisi olan M.Y.O.’nun 2012’deki ALES ve KPDS sorularını önceden aldığına ilişkin itirafları üzerine Ankara Başsavcılığı harekete geçti. Savcılık talimatıyla muhtemel şüpheli tespitlerinin yapılması için Ankara Emniyeti’nde özel ekip kuruldu.

        M.Y.O.’nun itirafları ise özetle şöyle:

        HERKES ALDI: “Y. ve İ. adındaki abiler ‘Cemaat’çi öğrencileri üçerli gruplarla kaldığımız yurtta bir odaya alıyordu. İ. bize ‘Burada gördüklerini kimseye söylemeyeceğine namusun ve şerefin üzerine yemin et’ dedi. Kuran-ı Kerim’e el bastırdı. ‘Bu kul hakkı’ dediğimde Y. abi bize herkesin soruları aldığını söyledi.

        CEVAPLARI GÖSTERDİLER: 2012 KPDS’deki 80 sorunun 70’ini bize Y. ve yardımcısı İ.G. verdi. İ. bilgisayarda soruları gösterip ezberletti. Cevapları da 2 kez gösterdiler. Sınavda soruların aynısı çıktı. ALES’te ise 120 soru ve cevabını verdiler.

        250 TL BURS VERİYORDUM: Görev yaptığım yerde perşembe günleri evde sohbetlerimiz olurdu. Cemaat’e mensup akademisyenler elinden geldiğince Cemaat’e yardım ediyordu. Ben aylık ortalama 250 TL burs veriyordum.

        SAYLAN’AHAKARET EDİLİYORDU: Sohbette, akademik kariyer yapmayı planlayanların abisi Y., sohbetlerde, Türkan Saylan gibi kişilerin din düşmanı ve bölücü olduğu gibi siyasi konuşmalar yapıyordu. Ben Cemaat’e saf ve temiz duygularla katıldım. Zamanla gerçek yüzünü gördüm, duyduğum vicdan azabıyla bildiklerimi anlatmaya karar verdim.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ