Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İdil şehidi Hakan Yılmaz'ı binler uğurladı

        Şırnak'ın İdil ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Özel Harekat Polisi Hakan Yılmaz, Karaman'da binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

        Şırnak'ın İdil ilçesinin PKK'lı teröristlerden temizlendiği gün girdiği çatışmada şehit düşen 2 çocuk babası Özel Harekat Polisi Hakan Yılmaz'ın (38) cenazesi, askeri uçakla önce Konya'ya oradan da karayoluyla Karaman'a getirildi. Şehidin cenazesi defnedilmeden önce Hacı Celal Mahallesi 555 Sokakta bulunan kız kardeşinin evine getirilerek helallik istendi.

        Burada şehit Hakan Yılmaz için dua edilirken, şehidin ailesi ve akrabaları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Helallik sonrası şehidin cenazesi Aktekke Camisi yanında bulunan Kent Meydanı'na getirildi. Cenaze törenine, Karaman Valisi Murat Koca, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recek Konuk ve Recep Şeker, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, şehidin Kayseri'den birlikte görev yaptığı özel harekat polisleri, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.

        İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Hakan Yılmaz, Hamidiye Mahallesi'ndeki şehir mezarlığında bulunan Polis Şehitliğine dualarla defnedildi.

        11 yıllık polis memuru olan Hakan Yılmaz'ın 6 ay önce görev yaptığı Mardin'den Kayseri'ye tayinin çıktığı, operasyonlar başladıktan sonra geçici görevle İdil'e gittiği öğrenildi.

        2009 yılında umreye giden Yılmaz'ın, İdil'de operasyonların sona ermesinin ardından 1 hafta izine çıkacağı sonrasında da Hakkari Yükekova'ya görevli olarak gideceği belirtildi. Şehit Hakan Yılmaz'ın operasyona giderken kayınpederi Mustafa Gümüştaş'ı arayarak, "Çocuklarım size emanet. Vasiyetim, şehit olursam beni Karaman Şehitliğine defnedin" dediği de ortaya çıktı.

        Şehit Hasan Yılmaz'ın yine bir hafta önce annesiyle telefonla görüşerek, "Anne merak etme, ben şehit olacağım. Sizleri de cennete götüreceğim. Sakın cenazemde devletime laf söyleme" dediği ifade edildi.

        8 yaşında Tuana ve 12 yaşında Hatice Kübra isminde iki kız çocuğu babası olan şehit Hakan Yılmaz'ın eşi Tuba Yılmaz'ın (30) kocasına, "11 yıldır hep Doğu'da dolaşıyoruz, kurum değiştir" dediği, şehidin ise, "Ya bunların kökünü kazıyacağız, bitireceğiz, ya öleceğiz" dediği, her gittiği operasyondan sonra bugün de şehit olamadık diyerek yakınlarına anlattığı öğrenildi.

        Öte yandan, şehidin eşi Tuba Yılmaz'ın dayısı Nurettin Özaslan'ın askerlik görevini yaparken şehit olduğu ve Karaman'ın ilk şehidi olduğu öğrenildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ