Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li vekillerin "Kayseri kurnazlığı" anlaşmazlığı

        CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir'in, Başbakan Davutoğlu'nun Kayseri kurnazlığını bir başarı olarak gördüğünü söylemesi üzerine, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri'nin kurnazlıkla anılmasından rahatsız olduğunu söyledi.

        Parlamentoda CHP Sağlık komisyonu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Brüksel'deki Türkiye-AB zirvesindeki görüşmelerden sonra "Kayseri pazarlığı iyi oldu" şeklinde yaptığı açıklamayı eleştiren CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Başbakan Davutoğlu'nun Kayseri kurnazlığını bir başarı olarak gösterdiğini söyledi.

        Başbakan Davutoğlu'nun Kayseri kurnazlığını bir başarı olarak gördüğünü kaydeden Nurettin Demir, "Türkiye Asya ile Avrupa arasında bir ölüm köprüsü oldu, her gün gelen şehitleri toplum da kanıksamaya başladı, Batı'da çocukların sahillere vuran cesetleri ile insanların artık yüreklerinin körleştiğini görüyoruz. Böyle bir süreçte birçok tarihi olaylar yaşanıyor, pazarlıklar var. Kayseri kurnazlığını Başbakan bir başarı olarak kendisine gösteriyor, '3 milyar daha aldık' diyor, 'vize muafiyeti gelecek' diyor ama bu canların bir karşılığı olur mu ben bir insan olarak bunun üzüntüsünü yaşıyorum" dedi.

        Nurettin Demir, Çetin Arık

        Dünyada en önemli sorun sığınmacı sorunu olduğunu kaydeden Nurettin Demir, "Sığınmacılarla ilgili sorunlar AB sadece Merkel ile Başbakan'ın oturup 6 saat pazarlık yapması ile çözülebileceğine inanmıyoruz. Yapılan pazarlığın bir Kayseri kurnazlığından çok daha büyük olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

        Toplantının sonunda bir düzeltme yapmak istediğini söyleyen CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "Kayseri Kurnazlığı denildi, Sayın Nurettin Demir vekilimiz bundan bahsetti. Bir Kayseri milletvekili olarak konuşuyorum, Kayseri çalışkan, emeğinin değerini bilen ve ülkesine hizmet eden insanları olan bir şehirdir. Kurnazlıkla anılmasından alındığımı belirtmek isterim. Hem Sayın Başbakan'a hem de komisyon başkanımıza sitemimi iletmek istedim" diye konuştu.

        KAYSERİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ