Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Berkin Elvan davasında o polis ifade verdi

        Serdar KULAKSIZ - Erdem ŞAHİN - İSTANBUL

        İstanbul Okmeydanı'nda 2013 yılındaki Gezi eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan'in ölümüne yönelik olarak yürütülen soruşturmada, bilirkişi raporlarında birinci zedci (gaz fişeği atan polis) olduğu öne sürülen polis memurunun ifadesi alındı.

        Şüpheli olarak ifade veren polis memuru, "1'nci zedci olarak tanımlanan kişi ben değilim. Kolu sargılı 2'nci zedciyi tanıyamadım. Sertifikam olmadığı için o tarihlerde hiç gaz tüfeği kullanmadım. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosunda görevli üç savcı tarafından geçtiğimiz günlerde ifadesi alınan polis memuru, Olay tarihinde İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı bir grupta kalkancı olarak görevli olduğunu söyledi. Kendisinin zed tüfeği kullanma sertifikası olmadığını belirten polis memuru, "Kasım 2011 tarihinde İstanbul'a gelmiştim. İl görev yerim idi. Bu nedenle olay yerini tam olarak hatırlamıyorum. Olay gününü de anımsamıyorum" dedi.

        "HİÇ GAZ TÜFEĞİ KULLANMADIM"

        O tarihlerde Gezi olayları nedeniyle birçok yerde görevlendirildiğini belirten polis memuru, "Ancak Okmeydanı'nda görevlendirilmiş olduğumuzu hatırlıyorum. Ben sertifikamda olmadığı için o tarihlerde hiç gaz tüfeği kullanmadım" dedi.

        "ORADA OLUP OLMADIĞINI HATIRLAMIYORUM"

        Grup komiseri olan E..'yi daha öncede grup komiseri olduğu için hatırladığını belirten polis memuru, "Ancak olay günü orada olup olmadığını hatırlamıyorum. K.. isimli komiseri tanırım. Kendisi ile bir görevde birlikte olduğumuz hatırlıyorum. Ancak bu olay olup olmadığını ancak çıkaramıyorum" diye ifade verdi.

        "O KİŞİ BEN DEĞİLİM"

        Kendisine TOMA görüntüleri arasındaki 19;37 saatli görüntü gösterilen şüpheli polis memuru, söz konusu görüntüde sağ kolu sargılı görünen kişiyi tanıyamadığını söyledi. Ulusal Kriminal Büro tarafından düzenlenen rapordaki kolu sargılı kişiye ait fotoğrafta gösterilen şüpheli polis memuru, "Söz konusu fotoğrafta 1'nci zedci olarak etine dolgun olarak tanımlanan kişi ben değilim" dedi.

        "BİLEMİYORUM"

        Karşılaştırma görüntülerindeki F..., ait görüntüler gösterilen polis memuru, "Şu an kendisini hatırladım. Görüntülerdeki kolu sargılı olan görevlinin F... olup olmadığını bilemiyorum" dedi.

        "SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUM"

        Ulusal Kiriminal Büro ve Jandarma Kriminal Laboratuvarı tarafından düzenlenen bilirkişi raporundaki 1'nci zedci ve 2'nci zedci ile silahçı görüntüleri gösterilen polis memuru, "1'nci zedci olarak tanımlanan kişi ben değilim. Kolu sargılı 2'nci zedciyi tanıyamadım. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

        Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda şu tespite ver veriliyor: "Ulusal Kriminal Büro tarafından 1'nci zedci silahçı (dolgun olan) olarak belirtilmiş olan şahsın, mukayese amaçlı fotoğrafları gönderilerek ...... sicil sayılı polis memuru ile muhtemel aynı kişi olduğu kanaatine varılmıştır. Şahsın mukayesesine yönelik oluşturulan yüz karşılaştırma formu gönderilmiştir" deniliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ