Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti MYK toplantısı Davutoğlu başkanlığında toplandı

        AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda, yeni anayasa çalışmaları kapsamında AK Parti'nin yol haritası, dokunulmazlık fezlekeleri, AB süreci ve reformların ele alınması bekleniyor.

        AK Parti MYK, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

        Toplantıda, yeni anayasa konusundaki çalışmaların ele alınması bekleniyor. AK Parti, yeni anayasa çalışmalarını sürdürmek üzere parti bünyesinde bir komisyon oluşturmuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in başkanlığını yürüttüğü ve aralarında AK Parti'nin deneyimli hukukçu isimlerinden Ahmet İyimaya, Burhan Kuzu, Mustafa Şentop, Mehmet Ali Şahin gibi isimlerin yer aldığı komisyon, yeni Anayasa'nın nasıl yapılacağına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Yeni anayasa konusunda Meclis'te grubu bulunan partilerin görüşleri de önem taşıyor. AK Parti, yeni anayasa konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

        Tartışmaların yoğun sürdüğü başka bir konu ise HDP'li 5 vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması. Aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gibi isimlerin de yer aldığı 5 vekilin fezlekesi TBMM Başkanlığı'na ulaşmıştı. Başbakan Davutoğlu, bu fezlekelerin Meclis'in bütçe mesaisini tamamlamasının ardından görüşüleceğini açıklamıştı. Meclis, bütçe görüşmelerini dün itibarıyla tamamladı. Bu süreçten sonra bu 5 ismin fezlekelerinin Meclis'in açılmasıyla birlikte görüşülmesi bekleniyor. Bu kapsamda Davutoğlu'nun bugün partisinin yetkili organlarıyla bu konuyu da ele alması bekleniyor.

        Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Karar Yönetim Kurulu'nun masaya yatıracağı konular arasında Avrupa Birliği süreci ve bu kapsamda yürütülecek reformlar olacak. Başbakan Davutoğlu, Brüksel'de geçtiğimiz günlerde temaslarda bulunmuştu. Brüksel'de gerçekleştirilen zirvede mülteciler konusu ele alınmış ve Türkiye'nin AB süreci değerlendirilmişti.

        Haziran ayında vize muafiyetinin uygulanmasının planlandığı müjdesini paylaşan Davutoğlu, Brüksel'deki temaslarında Türkiye'nin taleplerini de yetkili organlara iletmişti. Davutoğlu'nun Brüksel'de yaptığı görüşmeler, orada alınan kararlar ve bu doğrultuda Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinde geldiği nokta da kapsamlı bir şekilde bugünkü toplantıda değerlendirilecek.

        Başbakan Davutoğlu, MYK toplantısının ardından Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleriyle biraraya gelecek.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ