Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Engelli Gamze'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hediye

        Dünyaya gelmeden babasını kaybeden zihinsel engelli Gamze Baltakıranoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan istediği hediyesini aldı.

        Annesi ile yaşayan 23 yaşındaki Gamze Baltakıranoğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talep ettiği tableti AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz ulaştırdı.

        Tablet teslimi sırasında Gamze'nin annesi Emine Baltakıranoğlu, eşini kalp krizi nedeniyle kaybettikten sonra 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.

        Kızı Gamze'nin henüz dünyaya gelmeden babasını yitirdiğini anlatan Baltakıranoğlu, kızının beynine oksijen gitmediğini, sık sık havale geçirdiğini ve sürekli tedavi gördüğünü ifade etti.

        Emine Baltakıranoğlu, engeli nedeniyle evden çok çıkamayan kızının hayatını renklendirmek istediğini anlattı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "tablet" isteklerini Milletvekili Abdurrahman Öz vasıtasıyla Ankara'ya ilettiklerini dile getiren Baltakıranoğlu, şöyle dedi:

        "Gamze küçükken aşı nedeniyle zihinsel engelli hale geldi. Zaten babasız büyüdü. Hep evde. Artık bir şeyler öğrenmek de istiyor. Cumhurbaşkanımızdan istediği tablet geldiği için çok mutlu oldu. İki gündür de uyumuyor. Gamze hiç baba yüzü görmedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı baba olarak biliyor. Babası gibi sevmek istiyor, ona sarılıp baba özlemini gidermek istiyor."

        Gamze Baltakıranoğlu da tabletiyle en çok oyun oynamak istediğini söyleyerek, "Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum ve çok teşekkür ediyorum. Allah onu başımızdan eksik etmesin" dedi.

        Hediyeyi ileten Milletvekili Abdurrahman Öz, Gamze Baltakıranoğlu'nu iki ay önce yolda gördüğünü ifade ederek, şunları anlattı:

        "Esnaf ziyareti yaparken Gamze kızımızla karşılaştık. Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğini, ondan bir tablet istediğini söyledi. Biz de bu talebini ilettik. Cumhurbaşkanımız çok memnun oldu. Bizlere Aydın'a gelirken Gamze'nin hediyesini de verdiler. Aracılık görevini yerine getiriyoruz. Siyaset insanları mutlu etmek için yapılır. Bu çerçevede bugün mutlu olma sırası Gamze kızımızdaymış. Önemli olan hediyenin değeri değil, kızımızın talebinin Cumhurbaşkanımızda karşılık bulmasıdır."

        Abdurrahman Öz, Gamze Baltakıranoğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yazılı bir kalem ve fular hediyelerini de sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ