Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Kız öğrencileri taciz eden öğretmene 150 yıl hapis cezası

        Gaziantep'te bir lisede geçen yıl kız öğrencileri taciz ettiği ve kişiyi hürriyetinden yoksun bıraktığı iddiasıyla yargılanan rehber öğretmene, 12 kez 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

        Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Ali D, avukatı, mağdur avukatları ve kız öğrencilerin aileleri katıldı.

        Duruşmada son sözü sorulan sanık Ali D, suçlamaları kabul etmeyerek, beraatını istedi.

        Cumhuriyet savcısı mütalaasında, rehber öğretmenin, kız öğrencileri odasına alarak kapıyı kilitleyip, masaj yapma bahanesiyle öğrencilere cinsel istismarda bulunduğunu belirterek, bu nedenle 12 mağdur öğrenci için ayrı ayrı "çocuğun cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ceza verilmesini talep etti.

        Mahkeme heyeti, sanık Ali D'ye "çocuğun cinsel istismarı" suçundan her bir öğrenci için 8 yıl hapis cezası verdi. Cezayı öğretmen olduğu için yarı oranında artıran mahkeme heyeti, sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezayı altıda bir oranında düşürerek 10 yıl hapis cezasına hükmetti. Ayrıca "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da her öğrenci için ayrı ayrı 2 yıl 6 ay hapis cezası veren heyet, sanığın her mağdur için 12 yıl 6'şar ay olmak üzere 150 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

        Gaziantep'te bir lisede 12 kız öğrenci, geçen yıl rehber öğretmen Ali D'nin masaj yapma bahanesiyle kendilerini taciz ettiğini ileri sürerek durumu idareye ve polis ekiplerine bildirmiş, yakalanan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ