Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Mardin şehitleri askeri törenle memleketlerine uğurlandı

        Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lıları etkisiz hale getirmek, kazılan hendekleri kapatmak, oluşturulan barikatları kaldırmak amacıyla düzenlenen operasyonda şehit düşen polis memuru Kazım Esmer ile trafik kazasında şehit olan Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücade Şube Müdürü Gaffar Güneş'in cenazeleri düzenlenen tören ile memleketlerine uğurlandı.

        Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Nusaybin İlçesi'nde, dün PKK'lılara yönelik operasyon sırasında şehit düşen özel harekat polisi 46 yaşındaki Kazım Esmer ile dün akşam polis ve askeri zırhlı aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada şehit olan Mardin Terörle Mücadele Şube Müdürü Gaffar Güneş için Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.

        Vali Ömer Faruk Koçak, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehit yakınlarının katıldığı törende önce şehitlerin öz geçmişleri okuldu.

        Törende konuşan Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, devletin bekası için şehit vermeye devam ettiklerini belirterek, şehit olan 2 arkadaşlarını uğurladıklarını ve bunun son olmasını dilediklerini söyledi. Emniyet Müdürü Pekcan, şöyle dedi:

        "Gerekiyorsa hepimiz son ferdine kadar bu teşkilatımızın askeriyle polisiyle şehit olmaya hazırız. Dün Nusaybin ilçemizin temizlenmesi için yürütülen operasyonda terör örgütünün haince kalleşçe kurşunu Kazım Esmer kardeşimizi şehit etmiştir. Yine aynı operasyonun icrasında aksama olmasın diye giden 4 arkadaşımızın geçirdiği kazada kahraman yiğit kardeşimiz Gaffar Güneş şehit olmuştur. Yaralı arkadaşlarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Biliyorum hepimizin acısı çok büyük ama hainleri kalleşleri, sevindirmeyeceğiz güldürmeyeceğiz.

        Acımızı içimizde yaşayacağız, yüreğimizde gömeceğiz, mücadelemize devam edeceğiz. Hiç kimse zannetmesin ki, bu mücadele verdiğimiz 3-5 şehit ile sonlanacak veya yarım bırakılacaktır. Son neferimize kadar, kanımızın son damlasına kadar bu toprakları atalarımızdan aldığımız gibi gelecek nesillere emanet etmek bizim boynumuzun borcu. Bu uğurda hepimiz gerekiyorsa canımızı feda etmekten çekinmeyiz ve buna hazırız."

        Uğurlama töreninde şehitlerin aileleri ve yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un yaptığı dua sonrasında "Hakkınızı helal ediyor musunuz?" sorusuna polis selamı duran şehit Gaffar Güneş'in eşi "Hakkını helal et şehidim, Rabbim merhamet, yüreklere merhamet" diyerek eşinin tabutuna sarıldı.

        Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından Esmer'in cenazesi Antalya'ya, Güneş'in cenazesi ise Malatya'ya uğurlandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ