Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ahmet Davutoğlu: Umarım teklifimize hayır demezler

        HABERTURK.COM

        İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

        AB İLE MÜLTECİ MÜZAKERESİ

        Türkiye ve AB'nin kaderinin birbirinden ayrılması mümkün değil. İnsan kaçakçılığının durdurulması için çaba harcıyoruz. Mültecilere kucak açan tavrımız istismar edilmemeli. Bizim teklifimiz hala masada. Teklifimiz illegal yollarla, tuzak gibi geçişleri tümüyle engellemeye yöneliktir.

        DOKUNULMAZLIK ÇAĞRISI

        Muhalefet partileri böyle bir teklif beklemiyordu. Bizim meselemiz hiçbir zaman bağcı dövmek olmadı. Burada MHP açık destek vereceğini ifade etti ama Kılıçdaroğlu sürekli kaçamak yollara girdi. Sanki biz dokunulmazlıkları kaldırmaktan imtina ediyoruz. Maskeleri indirmek gerekiyordu, herkes tavrını ortaya koydu. Şimdi eğer milletvekilllerini tek tek göndericek olursak günlerimizi ayırmamız gerekecek. Bunun önüne geçmek lazımdı. Bunun tek yolu Meclis'i kilitlemek değil.

        Hem teröre açık destek olanların yargılanmasının önünü açacağız hem Meclis'te vakit kaybetmeyeceğiz hem de hiçbir şeyden korkmadığımızı göstereceğiz. Gördüğüm kadarıyla kimse açık bir şekilde hayır demiyor. Bize aylardır saldırılıyor. İşte kaçınmıyoruz.

        Dediğim yöntemle bir günde dokunulmazlık zırhını kaldırırız herkes adelete hesap verir. Grup Başkanvekillerine muhataplarıyla konuşma talimatı verdim. Onlardan olumsuz tavır gelirse biz bu süreci işletir kimin korktuğunu kimin korkmadığını görürüz.

        BRÜKSEL ZİYARETİ

        Türkiye'yi açık göçmen hapishanesi haline getirmeyiz. Yaptığımız teklifleri kendi aralarında değerlendiriyorlar. Türkiye, Avrupa ve mülteciler için iyi haberler çıkmasını ümit ediyorum

        'TERÖRİST' TANIMI DEĞİŞECEK Mİ?

        Çok yönlü terör tehdidiyle karşı karşıya kaldığımız bu dönemde demokrasiyi korumaya çalışıyoruz. Yeni boyutlar dolayısıyla ek tedbirler kapsamında ne yapılması gerekiyorsa çalışma yapılmasının talimatını verdim. Paris'te dahi yeni şartlar alınma ihtiyacı doğmuşsa Türkiye'de de alınır. Hiçbir şekilde tedbirlerden ödün vermeyiz ancak özgürlüklerden de geri adım atmayız.

        Ciddi bir sosyal medya manipülasyonu var. Teröre vericelek en güçlü cevap günlük hayatımıza devam etmektir. Ben halkımızın bu iradesine güveniyorum Son günlerde yayılmaya çalışılan korkuya itibar etmemek gerekir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ