Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eyüp Sultan'da Çanakkale etkinliği

        Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eyüp Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu etkinlik kapsamında cami avlusunda çeşitli noktalara çorba ve hoşaf kazanları konuldu. Sabah namazını kılan vatandaşlara çıkışta Mehmetçik menüsünden ikram edildi. Ayrıca cami önünde Çanakkale Savaşı'nı konu alan fotoğraf sergisi açıldı.

        VALİ ŞAHİN: TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

        İstanbul Valisi Vasip Şahin namaz çıkışı vatandaşlara çorba ikram etti. Vatanı için şehit ve gazi olan askerleri minnetle anan Şahin, "Bugün Çanakkale Zaferinin 101'inci yıl dönümü dolayısı ile özel bir organizasyon yapıldı. Hem Diyanet İşleri Başkanlığımızdan, hem Eyüp Belediye Başkanlığımız tarafından. Şehitlerimizin hatıralarına çorba dağıtılıyor. Bizde bu vesile ile Çanakkale şehitlerimize ve şehit olmuş bütün atalarımıza özellikle de son dönemde vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm yaralılarımıza, gazilerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Buradan minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum" şeklinde konuştu. Fotoğraf sergisini de gezen Vali Şahin vatandaşlarla yakından ilgilendi.

        REMZİ AYDIN: ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA, KURANLARLA ANIYORUZ

        Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın düzenledikleri programın birlik ve beraberliğe katkı sağlamasını umduğunu belirterek, şunları söyledi: "Cuma sabahı namazı sonrası şehitlerimizi dualarla, Kuranlarla anıyoruz. Biraz sonra da onların içtikleri çorbadan içeceğiz. Onları anlamaya çalışacağız. Bu anlamda mütevazi ama etkili bir program yapmaya çalışıyoruz. Umarım bu program amacına ulaşır, milletimizin birliğine ve beraberliğine katkı sağlar diye düşünüyorum"

        SARIGÜL: SİLAHLARIN SUSMASI LAZIM

        Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'de sabah namazını Eyüp Sultan'da kıldı. Çanakkale şehitlerini rahmetle andığını belirten Sarıgül, "Bugün önemli bir gün özellikle Çanakkale şehitlerimizi rahmetle anıyorum. İnşallah tüm dünyada barış olur. Silahların susması lazım, barışın gelmesi lazım. Vatanımızı, bayrağımızı koruyan bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ