Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul'da terör operasyonu

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gün sabah saatlerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlemişti. Bahçelievler, Esenyurt ve Kadıköy'ün de aralarında bulunduğu 15 ilçede 32 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 9'u avukat 31 kişi gözaltına alınmıştı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gelen savcı huzurunda ifadeleri alınan 31 kişinin sorguları tamamlandı. Sorguları tamamlanan şüphelilerden aralarında 7 avukatında bulunduğu 27 kişi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. 2'si avukat 4 kişinin ise adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edildikleri öğrenildi.

        Mahkemeye sevk edilen şüpheliler Çağlayan'daki İstanbul adliyesinde nöbetçi hakimliğe ifade verecek.

        Öte yandan, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 7 avukat arasında Ankara patlamasındaki canlı bombanın avukatı

        Hüseyin Boğatekin'in de bulunduğu öğrenildi.

        NE OLMUŞTU?

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, özel harekat ve polis helikopteri desteğiyle başta Beyoğlu, Fatih, Bahçelievler, Avcılar, Esenler, Kadıköy ve Sultangazi olmak üzere 15 ilçedeki 32 adrese eş zamanlı operasyon yapmıştı.

        Tutuklu Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAD) adı altında örgütsel faaliyet yürüttükleri iddia edilen şahıslara yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan Hüseyin B'nin, 13 Mart'ta Ankara'daki saldırının faili Seher Çağla Demir ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında tutuklanan torunu Heja Türk'ün de avukatlığını yaptığı belirtilmişti.

        Şüpheli avukatlardan bazılarının, çeşitli eylemlere ilişkin yargılanan müvekkillerini, terör örgütünün dağ kadrosuna katılmaya teşvik ettiği de öne sürülmüştü.

        Dernekte ve şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman, Çek yapımı 7,65 milimetre çapında silah ve bu silaha ait 2 şarjör, 54 MKE yapımı fişek, 9 milimetre çapında ruhsatsız tabanca ve buna ait 8 mermi, 2 av tüfeği, 10 mermi, dijital malzeme ele geçirilmişti.

        Aramalarda, şeffaf poşetler içerisine yerleştirilen ve içlerinde el yazısıyla gönderileceği şahsın ismi ve kaldığı cezaevinin adresinin yer aldığı küçük not kağıtları olan değişik renklerde 33 spor ayakkabı bulunmuştu. Ayakkabılarda yapılan incelemede, burun bölümünde astar kısımlarına dikilerek zulalanmış vaziyette, küçük puntolar halinde pelür kağıtlara yazılmış el yazısı ve bilgisayar çıktısı örgütsel ibarelerin yer aldığı dokümanlar elde edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ