Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan: Türk devletinin gücü bu aşağılık iradenin gücünü kesecek güçtedir

        HABERTURK.COM - FOTOĞRAFLAR CEYLAN SEVER/HABERTÜRK

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısında yaralananları hastanede ziyaret etti. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Adan, "Adalet ve Kalkınma Partisi bölücülerin nefesini kesmelidir. Türk milletinin birliğine kast eden bu olaylara karşı milletimiz bütündür. Tek nefes, tek ses olma günüdür. Türk devletinin gücü bu aşağılık iradenin gücünü kesecek güçtedir" dedi.

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri süren hastaları ziyaret etti. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayanAdan şunları söyledi:

        "TBMM kürsüsünde bölücülerle devleti eşitleyerek alçakça bir takım ifadelerin kullanıldığını görüyoruz. Bu bölücülerin siyasi uzantılarının dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda en doğru duruşu MHP sergilemektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi yanlış bir zemine meseleyi taşımaktadırlar. Bir tarafta askerimizi şehit eden bölücülerin siyasi uzantıları ile bir tarafta trafik suçlarından dokunulmazlığının kaldılması istenmesini görüyoruz. Türk devleti korkmadan, çekinmeden teröristlerle yüzleşmesi gerekir. Türk devleti bölücünün, arsızın, kahpenin nefesini kesecek güçtedir. MHP Türk devletinin çimentosudur. Devletimizin yanındayız. Adalet ve Kalkınma Partisi nutuk atmaktan vazgeçip, kendisini gözden geçirmeli ve Türkiye'nin gücünü yettiği teröristlerin nefesini kesmelidir.

        Adalet ve Kalkınma Partisi, çözüm süreci PKK'ya bazı şehirlerin nasıl teslim edildiğini görmekteyiz. Bunu görüyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi bölücülerin nefesini kesmelidir. Türk milletinin birliğine kast eden bu olaylara karşı milletimiz bütündür. Tek nefes, tek ses olma günüdür. Türk devletinin gücü bu aşağılık iradenin gücünü kesecek güçtedir. Polisimizin, askerimizin verdiği mücadelenin yanındayız. Akıllarını başlarına toplasınlar, bu işi bir an önce bitirsinler.

        Yaralıların genel durumu, sadece çocuğumuzla ilgili bir endişe var."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ