Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kayseri'de cinsel istismardan 6 yıl 8 ay hapis cezası aldı

        Olay 2015 yılı Kasım ayında merkez Kocasinan ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde Fikret Y.'ye (44) ait evde yaşandı. İddiaya göre, Fikret Y., evine gelen kızının arkadaşı N. T.'ye (15) evde kimsenin olmadığı bir saatte cinsel istismarda bulundu. Şikayet üzerine gözaltına alınan Y., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Tutuksuz sanık Fikret Y., mağdur N. T. ve tanıklar duruşmada hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen sanık, mağdurun kızının arkadaşı olduğunu belirterek, "Ben cinsel saldırıda bulunmadım. Olay günü kızım çarşıya gitmişti. Eşim de bakkala ekmek almaya gitti. Mağdura yönelik anlatıldığı gibi cinsel bir saldırım olmadı." şeklinde savunma yaptı.

        MAĞDUR, SANIK LEHİNE İFADE DEĞİŞTİRDİ

        Emniyet ve savcılıkta verdiği ifadeyi değiştiren mağdur N.T. de, sanığın kendisine tacizde bulunmadığını söyledi. Sürekli ağlayan T., bir arkadaşının kendisini tehdit ettiğini ve bu nedenle sanığa böyle bir iftira attığını anlattı.

        Mahkeme savcısı, sanık Fikret Y.'nin, 'çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan cezalandırılmasını, 'kişi hürriyetini yoksun kılma' suçundan ise beraatını talep etti. Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanık Fikret Y.'nin cinsel istismarda bulunduğuna hükmetti. 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan sanık Fikret Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kararın açıklanmasının ardından Y.'nin eşi ve kızı sinir krizi geçirdi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ