Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Kafatası milliyetçiliği olmaz

        TBMM Başkanı İsmail Kahraman, insanların doğup büyüdükleri yerleri unutmamasını kültür milliyetçiliği olarak değerlendirdi, "Bunu aşıp işi kafatasına döktüğünüzde o olmaz" dedi.

        Geceyi Rize'nin İkizdere İlçesi'ndeki bir otelde geçiren TBMM Başkanı İsmail Kahraman, sabah saatlerinde Tulumpınar Köyü'ndeki evine gitti. Daha sonra gittiği İkizdere Kaymakamlığı binası önünde burada bekleyen vatandaşlarla tokalaşan Kahraman, elinde çiçek bulunan 4 yaşındaki Esmanur Özdemir adlı çocuğu sevdi. Bina önünde yanına çağırdığı Kaymakam Halil İbrahim Kazar'a, yapımı yeni tamamlanan binanın metrekare maliyetini soran ancak net bir cevap alamayan Kahraman. "Başkası da sorabilir. Binanın metrekaresinin tam olarak bilinmesine oy birliği ile karar verilmiştir" esprisini yaptı.

        Kaymakamlık ziyareti sırasında ilçesinde olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Kahraman, "Toprak yeterli olmayınca ilçe hep göç verdi. Yazın gurbete çıkanlar kazandıklarını kış için tuza, yağa ve şekere yatırırdı. Sonra yeniden gurbete çıkılırdı. Demokrat Parti'den sonra gidip dışarıda kalmak yerleşti. Birçok işadamımız, zenginimiz oluştu. Hiçbiri doğduğu yeri unutmadı. Kök unutulmamalı. Kökü olmayan ağaç yaşamaz, kurur. Saksıdaki çiçekler yaşamaz. Onun için kök lazım. Dolayısıyla buradan çıkanlar burayı hiç unutmaz. Eskiden faks, teleks, SMS ve e-mail yoktu. Ama kimse buradan nüfusunu kaldırmadı. Kayıt burada yer aldı. Tüm işlerini burası üzerinden gördüler. Bu kültür manasında milliyetçiliktir. Bunun da olması gerekir. Bunu aşıp işi kafatasına döktüğünüzde o olmaz. Ülkesini sevmek, evini, ailesini, mahallesini, ilçesi ve vilayetini sevmekle başlar. Doğduğum topraklardayım. Buradaki ağaçlar, kayalar, yollar benimle konuşur, ben de onlarla" dedi.

        Kahraman, daha sonra da Güneyce Köyü''nde bir kahvehanede vatandaşlarla çay içti, sohbet etti. İyidere İlçesi'nde bir fabrika inşaatında çalışan işçilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektiren Kahraman, daha sonra Trabzon'a gitti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ