Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul ‘Tebessüm Kahvesi” hizmete girdi

        Onur ŞAHANOĞLU/ GAZETE HABERTÜRK

        ÜSKÜDAR'IN EN GÜZEL MEKÂNI TEBESSÜM KAHVESİ AÇILDI

        Down sendromlu gençlerin personel olarak çalıştığı ‘Tebessüm Kahvesi” hizmete açıldı. Açılısı yapılan mekânda hizmet veren Down sendromlu gençler, açılışa gelen davetlilere çay servisi yaptı.

        Altunizade-Koşuyolu Mahallesi’nde gerçekleşen açılışa; Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Toplumsal Gelişim Merkezi Derneği Genel Başkanı (TOGEMDER) Saadet Gülbaran ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Tebessüm Kahvesi’nde 11 Down sendromlu gencin çalışacağını belirten Başkan Türkmen, “Yavrularımız gelen misafirlere çay ikram edecek, tost-kahve ikram edecek, mantı ikram edecek. Burası tebessüm için olağanüstü bir yer. Bahçesi var, yeşil alanımız var, kapalı alanı var. Üsküdar’ın da en güzel mekânı Tebessüm Kahvesi” dedi.

        Arlin Gültane ise Tebessüm Kahvesi’nde arkadaşları ile birlikte çalışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

        ‘BÜTÜNLEŞİK FİZİKSEL AKTİVİTE’

        “Aktif Yaşam Merkezi”nde eğitim alan Down sendromlu 0-24 yaş arasındaki çocuk ve gençler, “Bütünleşik Fiziksel Aktivite” programı çerçevesinde Pendik’te düzenlenen etkinlikte yer aldı.

        Şişli’deki Down Cafe’de garsonluktan paket servise, temizlikten mutfak işlerine kadar her konuda çalışarak hayata hazırlanan Down sendromlu çocuk ve gençler, “farkındalık günü” nedeniyle mesaj verdiler. Habertürk’e konuşan Down Cafe’nin kurucusu Saruhan Singen, işyerlerinin çalışma şartlarına uygun hale getirilmesi halinde sigortalarının devlet tarafından karşılanacağını söyledi. Singen, “Birçok müşterimiz var. Down Cafe yalnızca bir işletme değil sosyal sorumluluk projesidir” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ