Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Partili Selçuk Özdağ'dan Rıza Sarraf yorumu: Suçlu olan cezasını çekmeli

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, iş adamı Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasıyla ilgili konunun kendi alanı olmadığını, bu konuda değerlendirme yapamayacağını, ancak suçlu olanın cezasını çekmesinden yana olduğunu belirtti.

        Özdağ, Manisa İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen program öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

        Bir gazetecinin, "İş adamı Rıza Sarraf'ın" tutuklanmasıyla ilgili sorusu üzerine Özdağ, konunun uzmanlık alanı içinde olmadığını ancak hukukun ayrım yapmadan herkese dokunduğunu ifade etti.

        Özdağ, "Bu konuda bir şey söylemek istemem, suçlu olanlar cezasını çeksin. Ben o konuya vakıf değilim. Hukuk herkese dokunur. Hukuk Ahmet, Mehmet demez. Hasan, Hüseyin demez, sıfat demez, statü demez. Konuya vakıf değilim, benim alanım da değil." diyerek konuştu.

        DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

        HDP'li 20 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezlekelerle ilgili soru üzerine Özdağ, 121 milletvekilinin 522 fezlekesinin bulunduğunu, anayasaya geçici bir madde eklenerek bu dosyalarla ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması görüşünde olduklarını bildirdi. "Tamamı da yargıya gitsinler, yargı ne derse o olsun" diyen Özdağ, dokunulmazlığın kaldırılmış olmasının milletvekillerinin yasama faaliyetinden men olduğu anlamına gelmediğine dikkat çekti.

        Özdağ, "Yine yasama faaliyetlerini yapacak milletvekilleri. Aynı zamanda yine dokunulmazlık devam edecek. Kürsü dokunulmazlığı devam edecek. Sadece o konuda yargılanmış olacak. Bununla ilgili CHP'yi de MHP'yi de bizimle birlikte anayasa değişikliğine davet ediyoruz" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ