Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Beratcan'ın baba evinde yas hakim

        Müslim SARIYAR/ GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da, 2 hafta önce kaybolan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük’ün öldürüldüğü anlaşıldı. Çocuğu boğarak öldürdüğü iddiasıyla servis şoförü E.K.’nın da aralarında olduğu 4 kişi aranıyor.

        Kartal Yıldız İşçimen İlköğretim Okulu öğrencisi Beratcan Karakütük, 8 Mart günü okul çıkışında esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. Akşam saatlerine kadar çocuklarını arayan aile, sonuç alamayınca polise haber verdi. İstanbul Emniyeti’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, Beratcan Karakütük’ü bulmak için çalışma başlattı. Polis araştırmasında önce kamera görüntüleri toplandı. Görüntülerde Beratcan’ın okuldan çıktıktan sonra tek başına yürüdüğü belirlendi. Aramalarda 4’üncü sınıf öğrencisi Beratcan’ın izine rastlanılmadı. Polis, soruşturmasında Beratcan Karakütük’ün annesinin yakınlarını da araştırdı. Oğlu kaybolan annenin daha önce arkadaşlık ettiği 3 kişinin ifadelerine başvuruldu.

        ORMANDA ARAMA

        Ekipler, Beratcan’ın bulunması için olay yerine yakın olan Aydos Ormanları’nda da arama yaptı. Kokuya duyarlı dedektör köpek TİM de aramalarda kullanıldı. Sonuca ulaşılamayınca, cinayet şüphesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği de çalışmalara destek oldu. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, dedektiflerin de desteğiyle, kamera çalışması yapılan alanı genişletti.

        KAYITLAR TAKİP EDİLDİ

        Yaklaşık 180 kameradan alınan yüzlerce dakikalık kayıtlar incelendi. Bertcan’ın çıkış saatinde bölgeden geçen tüm araçlar kameralardan tek tek takip edildi. İçinde Beratcan’a benzeyen bir çocuk bulunan otomobil tespit edildi. Kamera kayıtlarından takip edilen araç, Tuzla’ya kadar izlendi. Otomobilin Tepeören mevkisinde durduğu belirlendi. Ekipler, dün sabah aracın durduğu alanda arama başlattı. Çalışmada, küçük çocuğun cesedi bir su kanalında bulundu. Ön incelemede, ceset üzerinde bir kesik ya da kurşun yarası olmadığı tespit edildi. Beratcan’ın cesedi, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

        ZANLI SERVİS ŞOFÖRÜ

        Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaybolduğu gün boğularak öldürüldüğü ortaya çıkan Beratcan Karakütük’ün katil zanlısı olduğu iddiasıyla servis şoförü E.K.’nın da aralarında olduğu 4 kişiyi yakalamak için operasyonlarını sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ