Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YDS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 YDS Soruları ve Cevapları

        Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı(YDS) İlkbahar Dönemi sınavı, dün saat 9.30'da yapıldı. Peki ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YDS sınav sonuçları, sorular ve cevapları ne zaman açıklanacak? 2016 YDS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sizler için hazırladığımız haberimizin detaylarından öğrenebilirsiniz...

        2016 YDS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        2016 YDS İlkbahar Dönemi sınavı, dün saat 9.30'da gerçekleştirildi. Sınav, 2,5 saat (150 dakika) sürdü. Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunancadan yapılan 2016 Yabancı Dil Seviye Tesip Sınavı(YDS) İlkbahar Dönemi sınav sonuçları, 14 Nisan 2016 tarihinde ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulacak.

        2016 YDS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

        Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı(YDS) dün saat 9.30'da başladı. Sınava giren binlerce aday YDS soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını merak etmeye başladılar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen YDS soru ve cevaplarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz. Dün yapılan sınavın soru ve cevapları ÖSYM'nin belirlediği tarihte yayınlanacak.

        2016-YDS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        YDS NEDİR?

        ÖSYM tarafından düzenlenen ve açılımı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olan merkezi bir yabancı dil sınavdır. Daha önceleri uygulanan ÜDS ve KPDS sınavlarının da bu sınava dahil edilmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere üniversiteler ve özel sektörlerde geçerliliği olan bir dil sınavıdır.

        Sınav 80 sorudan oluşur. Yanlışlar doğruları götürmez ve soruları cevaplandırmanız için size tanınan süre 150 dakikadır.

        Her doğru cevap 1.25’ lik bir puan seviyesine karşılık gelmektedir. Sınava herkes başvurabilir.

        YDS'DEN KAÇ PUAN ALMALIYIM?

        Doçent adaylarının YDS'den 100 üzerinden en az 65, doktora / sanatta yeterlik adaylarının ise 55 puan almaları gerekir. (100 üzerinden 65 puan = 80 üzerinden 52 doğru cevap; 100 üzerinden 55 puan = 80 üzerinden 44 doğru cevap).

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ