Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Beylikdüzü'nde sahipsiz hayvanlara tam teşekküllü hastane

        GAZETE HABERTÜRK

        130 bin köpek ile 125 bin kediyi sokaklarında barındıran megakentin sokak hayvanlarına dair sorunları hâlâ çözüm bekliyor. Kiminin açlıktan öldüğü, kiminin de ormanlara terk edildiği hayvanlara sadece 40 barınakla hizmet verilmeye çalışıyor.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri hâlâ önemli bir sorun olarak karşımıza çıkan sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

        İşte o önemli çalışmalardan birine Beylikdüzü Belediyesi imza attı. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, sahipsiz hayvanların yaşam standartlarının yükseltilmesi, teşhis ve tedavide çok daha iyi hizmet verilebilmesi için Geçici Hayvan Bakım Evi Merkezi’ni tamamen yenileyerek tesiste tam teşekküllü bir hastane ortamı kurdu.

        Son bir yılda bin 437 sokak hayvanını tedavi eden Veteriner İşleri Müdürlüğü, Geçici Hayvan Bakım Evi’nin yenileme çalışmalarını da hızla sürdürüyor.

        Merkezi röntgen, kan sayım cihazı, biyokimya analizatörü gibi ekipmanlarla güçlendiren müdürlük, hayvanlar için donanımlı bir hastane ortamı kurdu.

        4.5 TON YEMEK

        Hayvanların tedavi ve post operatif ünitesinden bahseden Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel, “Isıtma sistemimiz son teknolojiyi barındırıyor. Açıldığında kısa sürede ortam ısınabiliyor, bölmeleri tasarlatırken hayvanların rahat etmesine de ayrıca özen gösterdik” dedi. Hayvanlar için yeni yapılan mutfak bölümünde ise günlük 4.5 ton yemek hazırlanıyor. Bölgedeki fırınlardan ve ekmek fabrikalarından günlük olarak 2-3 bin civarında ekmek toplanıyor.

        AMELİYATHANE VE YOĞUN BAKIM

        Ayrı ayrı kedi ve köpek ameliyathanesi, küçük hayvanlar tedavi ünitesi ve yoğun bakım ünitesinin bulunduğu tesiste, cihazlar sayesinde hayvanların sağlık sorunları kolaylıkla tespit edilebiliyor ve tedavileri başlatılıyor. Ayrıca çevre düzenlemeleri devam eden Geçici Hayvan Bakım Evi’nde doğal yaşam alanları, felçli sahipsiz hayvanlar için bakım bölümleri, yaşlı kedi evi gibi bölümler de hizmet veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ