Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ağbaba, Başbakan'dan o kampın iptalini istedi

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde kurulması planlanan sığınmacı kampına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu'na mektup gönderdi.

        Ağbaba, mektubunda, 1978'de Kahramanmaraş'ta yaşayan Alevileri hedef alan büyük bir "katliam" yaşandığını ileri sürdü.

        Dönemin "faşist ve gerici güçlerinin", bir hafta boyunca yağma, tecavüz ve insan öldürme suçlarını işlediğini iddia eden Ağbaba, olaylar sonrasında il merkezindeki Alevilerin büyük bir bölümünün "fiili bir sürgünle" şehri terk ettiğini öne sürdü.

        Ağbaba, söz konusu olayların bugün de insanların kanayan yarası olmaya devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Hafızalarda tazeliğini koruyan bu katliam nedeniyle Maraş Pazarcık'ta Alevi köylerinin ortasına kurulmak istenen mülteci kampı yöre halkı tarafından tepkiyle karşılanmaktadır. Yakalanan IŞİD militanlarının üzerlerinden Türkiye'deki Alevi köylerinin liste ve harita bilgilerinin çıktığını bütün kamuoyu bilmektedir. Bu nedenle, ilerleyen süreçte cihatçı grupların söz konusu kampa sızmaları ihtimal dahilindedir. Cihatçı grupların kamplarda kamufle olarak yöre halkına yönelik şiddet eylemleri planlayabileceklerini göz önünde bulundurmak, son zamanlarda güvenlik açısından büyük sıkıntı yaşayan ülkemizin huzur ve güvenliği açısından bir zorunluluktur.

        Yukarıda belirttiğim endişelerden hareketle, söz konusu mülteci kampının yerini seçerken öngörülü ve hassas davranılmaması halinde büyük bir felaketin fitilinin ateşleneceğini ve bunun sorumluluğunun sizin omuzlarınızda olduğunu vurgulamak isterim. Vatandaşlarımızın güvenliği, mültecilerin toplumumuza entegrasyonu ve bunların da ötesinde Ortadoğu halklarının huzur ve kardeşliğini düşünerek Maraş Pazarcık’ta mülteci kampı kurma planının iptal edilmesini ülkemizin ve bölgemizin geleceği adına sizden talep ediyorum."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ