Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'li Oktay Vural'dan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na: Teröre destek olanların dokunulmazlığı kaldırılsın

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çağrıda bulunan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Terör örgütüne destek olanların dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili teklifimize ne diyorsun? Sen de aynen bunu söylüyorsun. Yapılacak tek iş var. Komisyon başkanı bunları alacak, belirleyecek ve bunlarla ilgili irade beyanı için genel kurula getirecek. Sen var mısın, yok musun? Önce buna cevap vermesini bekliyoruz." diye konuştu.

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dünkü grup toplantısında 'akıllarını, iradelerini ve vicdanlarını bir örgütün kanlı hesaplarına teslim edenlerin adalete hesap vermesi için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Bir caninin taziyesine gidenlerin, arabasıyla silah taşıyanların hukuk önünde hesap vermesi için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız mutlaka hesabını verecekler.' dediğini belirten Vural, "Biz diyoruz ki bunlarla ilgili dokunulmazlık fezlekeleri gelsin. Başbakan diyor ki, 'olmaz herkesinki gelsin.' bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Söylediğin sözün arkasında dur." diye konuştu.

        Başbakan Davutoğlu'na 'Hamasetle gidilmez, Halep oradaysa arşın mecliste. Fezlekeler burada hodri meydan' diye seslenen Vural, "Eğer senin grup toplantında söylediğin irade arkasında bir çoğunluk iradesi olduğunu düşünüyorsan, bir irade olduğunu düşünüyorsan, buyur, caninin taziyesine gidenlerin arabası ile silah taşıyanların hukuk önünde hesap vermesi için parmağınızı, iradenizi kullanın. Bu kadar lafa ne gerek var? Karma komisyona gelmiş bu fezlekelerle ilgili icraata geç. Laf çok icraat yok." şeklinde konuştu.

        "Akıllarını, iradelerini, vicdanlarını terör örgütüne teslim edenlerle ilgili dokunulmazlıkları kaldıracak mısınız, kaldırmayacak mısınız?" diyen Vural, şöyle devam etti: " Soru bu.. Buyur. Bizim teklifimiz burada duruyor. Madem öyle hadi getirin. Elimizden geleni yapacağız diyor. Sana buradan açıkça soruyorum. Terör örgütüne destek olanların dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili teklifimize ne diyorsun? Sen de aynen bunu söylüyorsun. Yapılacak tek iş var. Komisyon başkanı bunları alacak, belirleyecek ve bunlarla ilgili irade beyanı için genel kurula getirecek. Sen var mısın, yok musun? Önce buna cevap vermesini bekliyoruz."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ