Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Öğretmen Bahadır Grammeşin davasında bir sanık tutuklandı

        Öğretmen Bahadır Grammeşin'in bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin görülen davada mahkeme bir tutuksuz sanığın kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin mevcut olduğunu belirterek tutuklanmasına karar verdi.Abla Başak Grammeşin, "Bir önceki duruşma dinlediklerimizi bugün bir kez de izlemek durumunda kaldık. İzledikçe gördük ki bu örgütlü, organize bir kötülük hali. Yüreğimizde büyük bir ağırlıkla takip ettik, takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

        Kadıköy'de zihinsel engelliler öğretmenliği yapan Bahadır Grammeşin'in bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin 4'ü tutuklu 10 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

        BAHADIR'IN ARKADAŞLARIMIN KUCAĞINDA YATTIĞINI GÖRDÜM

        Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 2. duruşmaya 4'ü tutuklu 8 sanık, bazı müştekiler, Bahadır Grammeşin'in babası Arif, annesi Fatma, ablası Başak Grammeşin ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş da izledi.

        Yaklaşık 5 saat süren ve kalabalık bir grubun da adliye bahçesinde destek için beklediği davada müştekiler ve sanıklar dinlendi. Olay günü arkadaşlarıyla grup halinde eğlenceden çıktıklarını söyleyen müşteki Günce Bayazer, "Birilerinin tartışmaya başladığını gördüm. Biz ilk önce sakinleştirmeye çalıştık. Sonra bir sürü tanımadığımız insan olaya dahil olmaya başladı. Bir tanesi küfür ve tehdit savurarak bize doğru geldi. Bir mekandan ellerinde silahla bir grubun aşağı indiğini gördüm. O sırada arkadaşlarımızdan Umut'un sırtına palayla vurduklarını gördüm. Bu kişi bana da yönelerek 'Bu mekanı iyi ezberleyin' dedi. Diğer arkadaşlarımın yanına gittiğimde Bahadır'ın arkadaşlarımın kucağında yattığını gördüm" dedi.

        OLAYIN GERÇEKLEŞMESİNİ İSTEMEZDİM

        Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanıklardan Ercan Arslan ise, "Ölen kişiye Allah'tan rahmet diliyorum. Ben olayı pencereden seyrediyordum. Bir anda olay büyüdü. Aşağıya inerken her ihtimale karşı kendimi korumak için sopayla indim ama kimseye vurmadım. Karşı taraf kalabalık, çok şiddetli ve alkollüydü. Ölen şahsın nasıl öldüğünü görmedim. Bu olayın gerçekleşmesini istemezdim"dedi.

        Söz verilen diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraatlarını talep etti. Öte yandan duruşmada olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri izlendi.

        TUTUKSUZ SANIK TUTUKLANDI, DURUŞMA ERTELENDİ

        Görüntülerin izlenmesinin ardından mahkeme heyeti, olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinin Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şube Müdürlüğü'ne gönderilerek, görüntülerdeki kişilerin kimliklerinin ve olaydaki davranışlarının ayrı ayrı tespitinin istenmesine karar verdi.

        Emniyetçe düzenlenen belgeler ve bu celse izlenen kamera görüntülerini dikkate alan mahkeme, tutuksuz sanık Cemal Diri'nin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin mevcut olduğunu belirtti. Diri'nin kasten öldürmeye yardım etme suçundan tutuklanmasına hükmeden mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 27 Nisan 2016 günü saat 10.00'a ertelendi.

        BAHADIR'I KASTEN ÖLDÜRMÜŞLERDİR

        Dava sonrası adliye bahçesinde Unutmayacağız Baho, asla affetmeyeceğiz yazılı pankartın önünde Grammeşin ailesinin avukatlarından İbrahim Burak Eskici açıklamalarda bulundu. Duruşmada olay anına ilişkin görüntülerin izlendiğini belirten avukat Eskici, Yürek burkan görüntüleri bir kez de mahkeme heyeti önünde izledik. Sanıklardan 'Ben vurmadım' diyenlerin hepsi görüntüde kendini teşhis etti. Tüm sanıklar iştirak halinde Çağrı'yı bıçakla yaralamış, Bahadır'ı da kasten öldürmüşlerdir. Sanıklardan da Cemal Diri 'Kasten adam öldürmeye yardım etmek' suçundan tutuklandı dedi.

        YÜREĞİMİZDE BÜYÜK BİR AĞIRLIKLA TAKİP ETTİK

        Bahadır Grammeşin'in ablası Başak Grammeşin ise, Bir önceki duruşma dinlediklerimizi bugün bir kez de izlemek durumunda kaldık. İzledikçe gördük ki bu örgütlü, organize bir kötülük hali. 'Sadece 2 tokat attım' diyenlerin onunla kalmadığını, 'Yerden bir cisim buldum onu aldım' diyenlerin aslında elinde o kocaman palalarla çıktığını gördük. Her şey daha net bir şekilde gözler önüne serildi. Yüreğimizde büyük bir ağırlıkla takip ettik, takip etmeye devam edeceğiz diye konuştu. Davayı takip etmek için adliyeye gelen grup da Baho için adalet için şeklinde slogan atarak adliyeden ayrıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ