Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başı kesilerek öldürülen Ferhat Ali’nin babası Habertürk’e konuştu

        Yusuf KILIÇ / GAZETE HABERTÜRK

        13 yaşındaki Ferhat Ali, Gaziantep’te başı kesilerek vahşice öldürüldü. Ferhat Ali, Suriye Türkmenlerinden. Ali Ailesi, Halep’in Daşlıhüyük Köyü DAEŞ tarafından işgal edilince 2 yıl önce Tükiye’ye sığındı. Ali Ali (39) ve Fehime Şerif (39) çifti, 7 çocukları ile birlikte Gaziantep Karayılan Mahallesi’nde oturmaya başladı. Baba Ali Ali bir akücüde 275 lira haftalıkla çalışırken, dördüncü çocuğu olan Ferhat Ali de çalıştığı beyaz eşya tamircisinde 100 lira haftalıkla aile bütçesine katkıda bulunuyordu. Cumartesi günü akşam saatlerinde işyerine gelen bir müşteri Ferhat Ali’ye, patronuna ulaştırması için 200 lira verdi. İşyerinin dışından bunu gören Cengiz Polat, müşterinin ayrılmasının ardından depoya giden Ferhat Ali’yi takip edip parayı kendisine vermesini istedi. Parayı vermeyince Cengiz Polat, küçük çocuğu bıçakla kafasını keserek vahşice öldürdü. Zanlı tutuklanırken, kuyuya attığı çocuğun kesik başı ekiplerce yaklaşık 8 saatlik çalışmayla bulundu.

        ‘ÇOCUKLARIM SAVAŞTA ÖLMESİN DİYE KAÇTIK’

        Kendisinin olmayan para için katledilen çocuğun babası Ali Ali, “Çocuklarım ölmesin diye savaştan kaçtık, buraya geldik. İstedim ki çocuklarım bir bombada ya da çatışmada ölmesin” dedi. Tüm bu nedenlerle Türkiye’ye geldiklerini ama yağmurdan kaçarken doluya tutulduklarını söyleyen acılı baba, “Bir psikopat, çocuğumun canını aldı. Acıdan kaçtık, acının büyüğünü yaşadık. Savaştan kaçtık, bir caniden kaçamadık. İnsan olan biri nasıl birine böyle kıyabilir?” diye konuştu.

        ‘EN AĞIR CEZA’

        Olayın halen şokunu atlatamadığını ve ağlamaya mecalinin kalmadığını ifade eden Ali Ali, şunları kaydetti: “Çocuğu öldürmesi bir cinayet; bilinçli şekilde öldürmesi bir cinayet; çocuğun kafasını koparıp kuyuya atması da ayrı bir cinayettir. Suriye’de işlenmiş olsa katil, 3 cinayet işlemiş sayılır ve cezası idamdır. Umarım Türkiye benim çocuğumu katleden şahsa en ağır cezayı verir. Çocuğumu öldürenin daha önce 3 olayda 3 kişiyi bıçakladığı söyleniyor. Zaten 3 gün önce cezaevinden çıkmış. 3 ayrı şahsı bıçakladıysa neden cezaevinden çıkıyor? Devlet böyle canileri cezaevinden dışarı bırakmasın.”

        TÜM GAZİANTEP HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ