Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yüksekdağ'dan akademisyenlere destek

        HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ''Düşünce ve düşüncenin özgürlüğü bulaşıcıdır. Akademi işte bütün bir toplumu aydınlatacak, barış için ayağa kalkmaya çağıracak bir gücü ortaya koymuştur. Bu güç tutsak edilemez, dize de getirilemez.'' dedi.

        Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde kurulan ''Barış İçin Akademisyenlere Özgürlük'' masasına gelen Yüksekdağ, tutuklu akademisyenlere özgürlük için buraya geldiklerini belirtti.

        Yüksekdağ, akademisyenlerin halka sadakatten, barış isteğinden asla ayrılmadıklarını, bu sadakatin bedelini bugün hapishanelere atılarak ödediklerini savunarak, ''Düşünce ve düşüncenin özgürlüğü bulaşıcıdır. Akademi işte bütün bir toplumu aydınlatacak, barış için ayağa kalkmaya çağıracak bir gücü ortaya koymuştur. Bu güç tutsak edilemez, dize de getirilemez. Bizler bugün dize gelmeyen, boyun eğmeyen akademisyenlerin yanındayız.'' diye konuştu.

        Barış için 24 saat nöbet tutulması gerektiğini kaydeden Yüksekdağ, inadına barış diyeceklerini, halkların bu barışı inşa edeceğine inandıklarını, sorumluluğu akademisyenlerle birlikte üstlendiklerini ve akademisyenlerin tutuklanması, gözaltına alınmasını kınadıklarını söyledi.

        Gözaltına alınan akademisyen Meral Camcı'nın serbest bırakılmasını istediklerini söyleyen Yüksekdağ, Camcı'nın barış ve özgürlük mücadelesinin tam ortasında olduğunu bir kere daha dile getirdiğini, tüm Türkiye halklarını barış için akademisyenlerin yanında olmaya çağırdığını bildirdi.

        Cezaevi önüne tutuklu bulunan akademisyenlere destek olmak için eski milletvekilleri Sebahat Tuncel, Akın Birdal ve Levent Tüzel de geldi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ