Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK'lı kuryeyi, organizatör ile canlı bomba karşılamış
        1

        Fevzi ÇAKIR / Nihat ULUDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kızılay’daki kanlı saldırıya ilişkin yürüttüğü soruşturmada önemli yol alındı. Polis fezlekesinde, saldırıda rolü olan teröristlere ayrıntılı bilgilerle yer verildi.

        2

        Bombacı ‘Jiyan Varşin’ kod adlı Seher Çağla Demir’in Şanlıurfa’dan Ankara’ya gitmesi ve Vahit Ayçil tarafından karşılanması aşama aşama anlatıldı. Fezlekede, saldırıda kullanılan patlayıcıları Ankara’ya götüren Mehmet Veysi Dolaşan’ın kanlı rotasına da yer verildi.

        3

        OTOGARDA KARŞILADILAR

        Fezlekede, şüphelilerin Ankara’daki görüntülerinin ilkinde, kurye Dolaşan ve ona Şanlıufa’dan Ankara’ya gitmesi için otobüs bileti alan şüpheli Halil İbrahim Demirer, Şanlıurfa Otogarı’nda görüldü. Dolaşan, otobüsle patlamadan 3 gün önce 11 Mart’ta Ankara’ya gitti.

        4

        Dolaşan’ı Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) otobüsün kapısında Ayçil ve bombacı Demir karşıladı. Bu an da kameralara yansıdı. Üçlü, AŞTİ’nin girişindeki bir büfede oturup çay içti. Bombacı Demir, daha sonra bombaların bulunduğu çantayı alarak taksi ile ayrıldı.

        5

        Ayçil ve Dolaşan da saldırıda kullanılan araçla AŞTİ’den ayrıldı. 2 şüpheli, AŞTİ’ye birkaç kilometre uzaklıktaki benzinliğe giderek akaryakıt aldı. İkilinin benzinlikteki görüntüleri de polis fezlekesine girdi. Araçtan inen Dolaşan, tekrar AŞTİ’ye giderek otobüsle Şanlıurfa’ya döndü.

        6

        Katliamın faillerinden firari Vahit Ayçil’in, saldırı günü Şanlıurfa’ya kaçtığı araçla Kızılay’ı turladığı belirlendi. Ayçil’in saldırı günü saat 13.40’ta kiraladığı Volkswagen Polo marka araç, saat 14.34 ve 14.38’de Kolej Kavşağı-Ziya Gökalp Caddesi üzerinde PTS’ye (Plaka Tanıma Sistemi) takıldı.

        7

        Ayçil, patlamanın yaşandığı noktaya 300 metre uzaklıktaki Kızılay AVM’ye gitti. Aracı AVM’nin otoparkına bırakan Ayçil, saat 15.20’de AVM’nin içinden Kızılay Metro Çarşısı’na geçti. Bu sırada çarşı içerisindeki kameralara yakalanan Ayçil’in bir şahsı takip ettiği görüldü.

        8

        GÜVENPARK’A GEÇİYOR

        Çarşıda bir süre dolaşan Ayçil’in patlamaya saatler kala Güvenpark bölgesinde keşif yaptığı belirtiliyor. Saat 18.45’te gerçekleşen saldırının ardından Ankara’dan ayrıldığı saptanan Ayçil’in kullandığı araç, saat 21.26’da Mevlana Bulvarı’nda (Konya Yolu/Dikmen civarı) PTS’ye takıldı.

        9

        Saldırı gecesi saat 01.00 sıralarında Adana Otobanı’nda, saat 05.30’da da Şanlıurfa’da olduğu tespit edilen Ayçil’in yol boyunca hiç durmadığı tespit edildi. Suriye’ye geçtiği değerlendirilen Ayçil’in yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

        10

        ‘ÖZGÜR ÜNSAL ARAÇTA DEĞİLDİ’

        Fezlekede, saldırıda hayatını kaybeden Ayçil’in çocukluk arkadaşı Özgür Ünsal’a ilişkin önemli bir değerlendirmeye de yer verildi.

        11

        Bombacı Seher Çağla Demir’in aksine vücut bütünlüğü bozulmayan Ünsal’ın saldırı sırasında araçta olmadığı belirtildi. Ünsal’ın Demir ile buluşmak için saldırı yerine gittiği ve patlamanın etkisiyle yaşamını yitirdiğinin değerlendirildiği kaydedildi.

        12

        SULTANBEYLI EMRİNİ DE O VERMİŞ

        Ankara Kızılay’da 13 Mart Pazar akşamı yaşanan canlı bomba saldırısını organize eden PKK’lı terörist Vahit Ayçil’in, İstanbul Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi’ne 10 Ağustos 2015’te düzenlenen çifte saldırının da planlayıcısı olduğu ortaya çıktı.

        13

        Fatih Polis Merkezi’ne gece yarısı saat 01.00’de bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 3’ü polis 10 kişi yaralanmıştı.

        14

        Saldırıdan 6 saat sonra olay yerinde inceleme yapan polis ekiplerine 2 terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu, Bomba İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken göğsünden vurularak şehit olmuştu. Çıkan çatışmada Burak Boğakan ile Erdal Yıldız isimli teröristler ölü ele geçirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ