Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Mustafa Akaydın: Akademisyenlerin ve üniversitelerin özerkliğini korumak için elimden geleni yaparım

        CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, "Akademisyenlerin bildirisinin içeriğine katılmıyorum ama o akademisyenlerin ve üniversitelerin özerkliğini korumak için elimden ne gelirse yapmaya hazırım." dedi.

        Akaydın, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, hükümetin, muhalif seslere yönelik baskılarını yaşanan terör olayları üzerinden meşrulaştırmaya çalıştığını öne sürdü.

        Hükümetin, Anayasa ve kanunlara göre meşru olan örgütler arasından kendisine muhalif olanları "legal görünümlü illegal örgüt" şeklinde dayanaksız ithamlarla suçladığını savunan Akaydın, KESK'in barış için düzenlediği toplantının "teröre destek" şeklinde değerlendirilip bu toplantıya katılan öğretmenlere baskıların başladığını iddia etti.

        Barış için akademisyenler grubunun karşı karşıya kaldığı durumun da aynı olduğunu belirten Akaydın, "Ben akademisyenlerin bildirisinin içeriğine katılmayan bir milletvekiliyim ama o akademisyenlerin ve üniversitelerin özerkliğini korumak için elimden ne gelirse yapmaya hazırım." diye konuştu.

        Akaydın, bu davayla birlikte akademisyenlerin de üstünde çok büyük bir baskı oluşturulduğunu öne sürdü.

        Gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisindeki protesto eylemlerine ilişkin bir sorusu üzerine Akaydın, "Sayın Cumhurbaşkanının bundan sonraki gezilerine devlet operasından sanatçılar grubuyla gitmesini tavsiye ediyorum. Korumaların fiziki güç kullanmasına ABD polisi müsaade etmediği için bağırarak tavır aldılar. Sayın Cumhurbaşkanı dünyada çok zedelenmiş olan kendi imajını düzeltmek için çok komik bir takım faaliyetler içinde." değerlendirmesini yaptı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ