Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İşte AKP adaylarının özellikleri

        MEHMET DEMİRKAYA / AJANS HABERTÜRK

        İlçe belediye başkan adayları arasında, 4’üncü kez belediye başkanlığına aday gösterilen Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, en çok dikkat çeken isim oldu.

        3 dönem başkanlık yapan Ahmet Genç, aday gösterilmedi

        Eyüp'te 3 dönem belediye başkanlığı yapan ve geçen dönem içinde cadde-sokak isimlerinin değiştirilmesi girişimleriyle gündeme gelen popüler isimlerden Ahmet Genç yeniden aday gösterilmedi.

        Üsküdar ve Beykoz merak konusu

        AKP'nin, parklarda içki içenlere para cezası kesmesiyle bir dönem Türkiye gündeminde çok tartışılan Üsküdar Belediye Başkan Mehmet Çakır'ı ve yine Acaristanbul projesi nedeniyle kamuoyunun yakından tanıdığı Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül'ü yeniden aday gösterip göstermeyeceği ise merak ediliyor.

        İşte AKP'nin yeni adaylarının özellikleri

        1961 Şanlıurfa doğumlu. Kadıköy Moda Koleji ve Yıldız Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı. AKP'nin kuruluşundan itibaren Kadıköy Kurucu İlçe Başkanlığı görevini 7 yıl aralıksız sürdürdü. 22 Temmuz 2007 seçiminde İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili adayı oldu. Bir yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Anadolu Yakası’ndan Sorumlu Başkan Danışmanlığı’nı yaptı. Evli ve 3 çocuk babası.

        1966 Alanya doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 2001'de AKP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı'na getirilen Uysal, 2007'ye kadar bu görevini sürdürdü. Serbest avukat olarak çalışan, Sıcak Yuva Vakfı, Hukuki Araştırmalar Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında kuruculuk ve yöneticilik yapan Uysal evli ve 4 çocuk babası.

        1965 İstanbul doğumlu. Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi ve Washington International University’de işletme lisansı yaptı. Kendi kurduğu firmalarda halen üretici ihracatçı olarak iş dünyasında yer alan Satıcı, İstanbul Ticaret Odası (İTO), İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), İstanbul Sanayi Odası (İSO) gibi kuruluşlarda görevler üstlendi. Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK), Türkiye Yatırım Danışma Konseyi (YDK) üyelikleri ile Türkiye İhracat Kredi Bankası (TÜRK EXIMBANK) yönetim kurulu üyeliği de yapan Satıcı, 2001 yılında seçildiği TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanlığı'nı uzun süre sürdürdü.

        1970 İstanbul doğumlu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Büyükçekmece'de beyaz eşya ticaretiyle uğraşan Gürbüz, Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor. Gürbüz evli ve 2 çocuk babası.

        1959 Sivas doğumlu. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler mezunu. Siyasete 1978 yılında MSP'de başladı. 1983'de Refah Partisi Kadıköy İlçe Yönetimi'nde görev aldı. Refah Partisi kapatılana kadar İlçe Başkan Yardımcılığı ve İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. Daha sonra Fazilet Partisi'nde de Kadıköy İlçe Başkanlığı yapan Erdem, AKP İstanbul kurucu yönetim kurulu üyesi oldu. 2004'te İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçilen Erdem, evli ve 4 çocuk babası.

        1966 Adıyaman doğumlu. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği mezunu. Sakarya Üniversitesi'nde sosyoloji alanında doktora yaptı. Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu'nun kardeşi olan Teyfik Göksu, GENAR araştırma şirketinde ve Milli Gençlik Vakfı'nda yöneticilik yaptı.

        1964 Ordu doğumlu. 1984-1988 yıllarında İstanbul Üniversitesi' nde saymanlık, 1989-1994 yıllarında bankacılık yaptı. 1994'de Eyüp Belediye Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçildi. Eyüp Belediye Başkan Yardımcılığı da yapan Köken, 2004 yılında meclis üyeliğinden istifa ederek Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı oldu. Köken evli ve 3 çocuk babası.

        1962 Edirne Keşan doğumlu. İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu olan Altunay, AKP'nin kurucuları arasında yer aldı. Altunay Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcılığı ve İl Genel Meclis Üyeliği de yaptı.

        1972 Erzincan doğumlu. Küçükköy İmam Hatip Lisesi ve Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesin'ni bitiren Keskin, yapı malzemeleri ticareti yapmakta. 2002 yılında AKP Sultanbeyli kurucu yönetim kurulu üyeliği ile siyasete başlayan Keskin, 2006 yılında yapılan 2. olağan kongrede ilçe başkanlığı görevine seçildi. Keskin evli ve 3 çocuk babası.

        1958 Erzincan doğumlu. Gima Mağazaları'nda yönetim kurulu üyeliği, tekstil ve gıda şirketlerinde yöneticilik yaptı. Kimya mühendisi olan Haberdar, İstanbul İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi. 1989-94 yıllarında Şişli Belediye Meclis Üyeliği yapan Haberdar, evli ve 2 çocuk babası.

        1971 Erzurum doğumlu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Yazıcı, Tuzla Cerrahi Tıp Merkezi’nde sorumlu müdür ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı. AKP Tuzla Kurucu İlçe Başkanı olan Yazıcı bu görevini 7 yıl sürdürdü. Dr. Fatma Yazıcı ile 1998'de evlenen Yazıcı 2 çocuk babası.

        1958 İstanbul doğumlu. St. Michel Fransız Lisesi ve ABD New Hampshire'deki New England Koleji'nde iş idaresi ve ekonomi okudu. 1984-1992 yılları arasında dış ticaret, tekstil ve turizm sektörlerinde çeşitli faaliyetlerde bulunan Çarmıklı, 1993'te ANAP'ta siyasete atıldı. 1995 yılında İstanbul İl Başkan Yardımcılığı’na seçilen Çarmıklı, bir dönem THY Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2004-2005 yıllarında ANAP İstanbul İl Başkanlığı yapan Çarmıklı, 2005 yılında Genel Başkan Yardımcılığı'na seçildi. Birçok sivil toplum kuruluşu üyeliği yapan Çarmıklı evli ve 3 çocuk annesi.

        1967 Erzurum doğumlu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitiren Şahin, SSK Amasya Suluova dispanserinde pratisyen doktor olarak çalışma hayatına atıldı. 1992’de Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğinde ihtisas yapmaya hak kazandı. 1998 yılında Fazilet Partisi Pendik İlçe Başkanlığı’na atanan Şahin, bu görevini Haziran 2000’e kadar sürdürdü. AKP Pendik İlçe teşkilatı kuruluş çalışmalarına katılan Şahin, İstanbul 1. Olağan Kongrede İl Yönetim Kurulu yedek üyesi Seçildi. Nisan 2005-Mayıs 2008 arasında SSK İstanbul Sağlık İşleri Bölge Müdürü olarak görev yaptı. Şahin evli ve 3 çocuk babası.

        1964 Erzurum doğumlu. Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi, ABD-Illinois-Champaign Parkland College'de dil eğitimi aldı. Evyap Yönetim Kurulu Üyesi ve Tedarik Zinciri Grup Başkanı, İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Bekir Kılıç, evli ve 3 çocuk babası.

        1945 İstanbul doğumlu. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulu'ndan restorasyon uzmanı yüksek mimar olarak mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde doktora yaptı. TBMM Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayı’nda mimar olarak çalıştı. Topkapı Sarayı, Aya İrini gibi yapılarda araştırma ve mimarlık yaptı. Restorasyon ağırlıklı çalışmaların yanı sıra birçok yeni yapı projesinde de çalışan Genim, pek çok sergi düzenlemesi yaptı. 1984 yılında Ulusal Mimarlık Ödülleri Koruma Ödülü’ne layık görülen Genim, DGSA Mimarlık Yüksek Okulu, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi ve MSÜ Mimarlık Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Taç Vakfı, Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, Sivas ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın kurucu üyesi olan Genim, 1989-1994 Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyeliği, 1994-1999 Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptı.

        Sarıyer- Mehmet Akif Şişmanoğlu:

        1963 İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi’nde Uluslararası İşletmecilik İhtisas Programını İngilizce olarak tamamladı. 1994 yılında Kaptanoğlu Dış Ticaret A.Ş.'yi kurdu. Şirketin diğer ortakları arasında Ali Muhsin Divan, İsmail Cenk Kaptanoğlu, Ömer Kaptanoğlu, Pınar Kaptanoğlu da var. Şirket, AKP Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu'nun şirketi Kaptanoğlu Holding A.Ş. ile aynı adreste bulunuyor. Sarıyer Haber adlı internet sitesinde yer alan haberde "AKP Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu referansıyla aday olduğu konuşulan Şişmanoğlu" deniyor.

        Yola devam edilecek belediye başkanları ise şu isimlerden oluşuyor:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ