Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA: Mardin Nusaybin'de operasyon düzenlenen binada patlama

        Nusaybin'de 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçleri, kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Bugün ilçenin Dicle Mahallesi Akay Sokak üzerinde güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği binaya girişleri sırasında PKK'lılar tuzakladığı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada binada göçük meydana geldi.

        Nusaybin'deki saldırıda 1'i özel harekat polisi, 5'i de asker olmak üzere 6 güvenlik görevlisi şehit olurken, yaralılar da Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Göçük altında güvenlik görevlilerinin bulunduğu ihbarı üzerine arama- kurtarma çalışması başlatıldı.

        GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

        Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği, 5 asker ile 1 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

        "02 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 16.00 sularında, Mardin ili Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlar esnasında, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması neticesinde beş kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman emniyet mensubumuz şehit olmuştur. Dört kahraman emniyet mensubumuz ise hafif yaralı olarak kurtarılmış olup, hastaneye sevk edilmişlerdir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan emniyet mensuplarımıza ise acil şifalar diliyoruz."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ